Zakladni deska msi nenajde ssd

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod petrkopecky92 3. 7. 2023 20:09

Ahoj potreboval bych pomoc upgradoval jsem si pc ktery jsem koupil od kamose . Ale pc mi najde jen do biosu ptoroze mi nenajde ssd disk. Ssd disk ani nebezi , na jinem pc zcela funkci v biosu jsem zkousel ruzne nastaveni .bios je aktualizovan na novejsi dostupnout verzi.

Zakladni deska msi mag b365m mortar
Ssd disk OCZ vector 150

Dekuji za pripadne rady
petrkopecky92
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 7. 2023 21:18

Jak je disk naformátován (MBR, nebo GPT)? Jaký režim BIOSu je nastaven (CSM, nebo UEFI)? Do jakého portu je disk zapojen? Jsou v PC i jiné disky?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petrkopecky92 3. 7. 2023 21:44

r34ktor píše:Jak je disk naformátován (MBR, nebo GPT)? Jaký režim BIOSu je nastaven (CSM, nebo UEFI)? Do jakého portu je disk zapojen? Jsou v PC i jiné disky?

Disk je GPT.Bios je nastaven na CMS.disk je zapojeny v SATA 4(zkousel jsem vsechny) a jiny disk v pc neni
petrkopecky92
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 7. 2023 22:00

petrkopecky92 píše:Bios je nastaven na CMS.

Když přepneš na UEFI, změní se něco?

Disk je detekován a nezavádí se systém, nebo ho BIOS vůbec nevidí?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petrkopecky92 3. 7. 2023 22:06

r34ktor píše:
petrkopecky92 píše:Bios je nastaven na CMS.

Když přepneš na UEFI, změní se něco?

Disk je detekován a nezavádí se systém, nebo ho BIOS vůbec nevidí?

Kdyz dam UEFI tak se nic nezmeni . Bios ho vubec prave nenajde
petrkopecky92
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 7. 2023 23:53

Pokud si zkoušel i jiný datový kabel, tak těžko říci. Může odcházet řadič na desce (to by tam nechodil ani jiný disk), nebo jde o nějaký specifický problém s tímto konkrétním typem.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 4. 7. 2023 00:19

A fungoval ten SATA port někde předtím? Deska má i M.2 slot, je možné, že je řadič SATA vypnutý v BIOSu.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 7. 2023 10:58

Co si tak matne pamatuji, tak jsem uz podobny problem s Vectorem resil. Ve starych strojich bez problemu, ale se Z390 nenajel - ani v BIOSu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN