Stránka 1 z 1

Zakladní deska hlasí špatné CPU

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 8. 2005 21:40
od Vexar
Dobrý den.

Mám základní desku MSI KT3 Ultra-ARU na které je jako výbyva čtveřice signalizačnich diod, které pomáhají při diagnostice systému při startu. Nedávno jsem do počítace přidával další hardware (konkretně nový disk). Při prvním spuštění naběhl počítač normálně, ale když jsem ho další den spustil, zasekl se hned po zmáčknutí power a signalizační diody svítily všechny červeně, čili podle manuálu má být poškozené nebo špatně nainstalované CPU. Zkoušel jsem tedy pohýbat s chladičem na CPU a znova spustit. Všechno najelo OK a počítač pak celý den běžel. Když jsem ho ale zase další den spustil, hlásil se stejně 4 červenýma diodama. Udělal jsem znovu to samé a zase najel. Tak jsem oddělal chladič, vytáhl procesor (vypadal normálně) a pak všechno zase vrátil. Zase to fungovalo. Zkusil jsem ho teda na půl hodiny nechat vypnutý. Zapnul jsem a nejelo to! Nic jsem nedelal a zapnul znovu, zase nic! Zapnul jsem potřetí a najelo to. Vůbec to nechápu. Nevíte někdo čim by to mohlo být?

A co zdroj?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 8. 2005 22:01
od Ehe
Viděl bych to na zdroj.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 8. 2005 08:12
od sid
zdroj, nebo se koukni po kondících na desce

Asi zdroj

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 8. 2005 17:27
od Vexar
To bude asi tím zdrojem, protože mám v kompu už hodně hardwaru a jenom 300X zdroj. Někdy se mi jentak resetuje, když dám do DVD-ROM CDčko. Dik za radu.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 9. 2005 14:13
od jezis007
o zdroji pochybuju, mam v taky 300 a 4x HDD (sata), 3x DVD, 2x grafarny, 4 DR2 a P4 3,6 GHz, ktery zere jako dukovany a vsechno to v pohode utahne. Tohle mi driv delala zakladni deska taky a po preflashovani BIOSu to bylo ok. Jeste by to mohlo byt tim, ze mas zapojenych hodne USB2 nebo jestli pouzivas nejakej USBeckovej hub - to by potom pri vsech tech zapojenich mohlo delat bordel.