Stránka 1 z 2

Dual channel vs. Single channel

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 18:53
od kapr24
Jaký je rozdíl ve výkonu ? 5% ... 10% ... 15% ... 20% ... ?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 18:58
od mj23
zalezi na danom programe ci to vie vyuzit. Moze to byt 0 ale zazil som uz aj 70%.
Priemerne to moze byt asi tak 10-20%

Re: Dual channel vs. Single channel

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 18:59
od x-father
kapr24 píše:Jaký je rozdíl ve výkonu ? 5% ... 10% ... 15% ... 20% ... ?./quote]


To muze byt podle aplikace ruzne, takze mas pravdu se vsema tema cislama.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 19:14
od Calhoun
V syntetickych testech klidne i pres 50%, v realu malokdy pres 5-10% a vyjimecne pres cca 20%.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 20:00
od FaZZy
aj záleží na platformě.Výkon bude jiný u sA,s939 nebo intel.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 20:14
od nikl
Ve hrach v FPS je u s.939 rozdil prakticky neznatelny, v ramci odchylky, u Intelu je to znat trochu vice, ale pouze pro hry nema dual prakticky smysl, u s.754 nema cenu uz vubec, zadny totiz nepodporuje. Pro komprimaci videa a tak je to ale docela znat, v syntetickych testech je narust az 70-80%, takze dual chanelem rozhodne nicemu neuskodis, ja spis vidim problem v poctu zabranych slotu pro pameti, prece jenom 2*512 se mi zda vyhozene misto a navic to uz dnes neni uplne optimum(a 4*512 to uz vubec ne), lepe treba 1*1024 a treba za mesic dva dokoupit dalsi gigabajt. Pameti neni nikdy dost a pridavat se musi :)

ale ujo bill povedal...

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 20:40
od kaapoo
ale ujo bill povedal, ze nam bude stacit 100kb RAMKY :)
btw, kup si dualky, ked to podporuje doska, tak ich kup, cenovy rozdiel je myslim ziadny
P.s.:typek v ageme mi dokonca povedal, ze ked si kupis dve rovnake ramky (ako presne ten isty model) a doska podporuje dual channel, tak pojdu ako DualCH. neviem co je na tom pravdy.

Re: ale ujo bill povedal...

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 21:14
od Tonda-B
kaapoo píše:P.s.:typek v ageme mi dokonca povedal, ze ked si kupis dve rovnake ramky (ako presne ten isty model) a doska podporuje dual channel, tak pojdu ako DualCH. neviem co je na tom pravdy.


Měl pravdu.
Již za dob Pentia I se paměťové moduly montovaly ve dvojicích. Nikdo je nepároval a chodily.

Párované paměťové moduly je jen pastička na peníze.

PS: Single x Dual cca 8%.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 21:22
od dr_dress
na socketA nemělo dual smysl dávat protože ten nárůst byl opravdu minimální, zatímco na 939 nebo intel bych ram do dualu volil, protože ikdyž to není závratné zvýšení tak přeci jen nějaké ty procenta to dá a vzhledem k malému cenovému rozdílu se to myslím vyplatí, alespoň pro ty kteří investují x stovek nebo dokonce tisíc do výkonějších nových komponent, které mají jen o několik málo procent vyšší výkon než cenově daleko nižší komponenta
Kupovat drahé dualchanel kity je myslím zbytečný luxus, stačí koupit stejné dva paměťové moduly např. A-data nebo Samsung,... asi bych nespoléhal že to pojede 100% na oem pamětech různých značek

Re: ale ujo bill povedal...

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 22:07
od x-father
Tonda-B píše:
kaapoo píše:P.s.:typek v ageme mi dokonca povedal, ze ked si kupis dve rovnake ramky (ako presne ten isty model) a doska podporuje dual channel, tak pojdu ako DualCH. neviem co je na tom pravdy.


Měl pravdu.
Již za dob Pentia I se paměťové moduly montovaly ve dvojicích. Nikdo je nepároval a chodily.

Párované paměťové moduly je jen pastička na peníze.

PS: Single x Dual cca 8%.x/quote]


Tak to ja si to pamatuju jinak...

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2006 22:49
od Nodzi
Já souhlasím s niklem - přidávat se musí.
Musí a bude, s dualem líp bez něj taky dobře.
Včera 128 dnes 1024 a co teprve až se vzbudím ?
Ještě nedávno si pamatuji jak jsem žasnul na AMD 700 a 128 Mb RAM právě dávali Maxe Payna - byl jsem unešen., Jdu do Upgrade - 1 Gb Athlon Thunderbird 256Mb Ram GF 2 Pro - Max Payne - žasnu ještě více - bomba, kupuji originál - stojí to za to. Dnes AMD Xp 3200, 1024 Mb Ram v Dual Chanel a Max Payne ? - Žasnu ještě více - z Maxe mám jen černou obrazovku - už to prostě nejede. Kua život je PES.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2006 15:14
od Blko
Nedavno som riesil, ci radsej 1x1GB a pripadne dokupit dalsi alebo 2x512MB dual-channel. (Mam iba 2 sloty.) Potom som si precital tieto clanky a bolo jasne.
http://www.tomshardware.com/2005/12/13/ ... ally_need/
http://www.xbitlabs.com/articles/memory ... b-ram.html

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2006 19:32
od Nodzi
A z toho Ti vyšlo co ?
Mně osobně je to jasné ale spousta lidí anglicky neumí, a nemusí být z toho zrovna 2 x chytří.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2006 19:35
od IcemanCZ
Jde hlavne o to ze se to tvari jakoby jedna ramka nevyhodou je to ze ty moduly musi byt 100% stejne... vyrobce,velikost,cl, atd

Ja mam Dual uz asi 2 roky a nemuzu si stezovat :-)
mam 2x512mb asus

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2006 00:25
od Nodzi
Dual jsem celkem pořešili ale nyní něco NEW - ad příspěvek Blko:
rozdíl mezi 2x512 / 4x512 / 2x1024 / 1GB vs 2 GB - Být či nebýt?
Zkoukněte ty odkazy od Blka o ledačems to vypovídá.