Stránka 1 z 1

MSI K7N2 Delta2 Platinum - frekvence pamětí

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2006 23:10
od Tučňák
Mám tuhle desku asi 4 měsíce a za celou dobu se mi nedaří nastavit požadovanou frekvenci pamětí 400 Mhz - už nevím proč. Pořád tam mám 166 Mhz, jeden čas se mi podařilo tam hodit i 200, ale když se to snažím dát výš, tak prostě když restartuju ten komp tak mi ani nenajede - je tam pořád černá obrazovka a nejde s tím nic dělat dokonce ani resetování BIOSu nepomohlo - nechal sem to tak přes noc ráno to zapnu a pořád černá obrazovka, zapnu to za hodinu a najede - tak to rychle změním zpátky. někdy to taky začne pískat.

Tak nevím v čem je zakopaný pes, přitom deska tu rychlost pamětí podporuje - paměti na předchozí desce od Abitu fungovaly bez chyby..Tak v čem je problém? :idea: :idea:

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 3. 2006 23:44
od Brucep
ja mam tu istu dosku a mam 2x512 DDR 400 a slapu v pohode aj vyssie
mal si napisat co presne mas vsetko
skus aj updatovat firmware dosky

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2006 00:05
od Nodzi
Není to deskou je to PAMĚTMA.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2006 00:10
od Nodzi
Zkontroluj kompatibilitu tvých pamětí s výše uvedenou deskou.
http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=613
Myslím že tohle by asi nový bios neřešil / v mém případě Apacery/Kingstony/Geily - ty používám pravě nyní a všechny OK

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2006 00:24
od FiKuzz
Co máš za paměti jestli je každá jiná a zapojil si je do dualchanelu tak to působí akorát problémy

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2006 01:14
od Tučňák
Ne, mám jednu 512, nevím přesně co to je - musel bych to pohledat někde na faktuře, ale jsou to nějaké neznačkové..

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2006 09:23
od Nodzi
Netřeba hledat fakturu ani rozebírat PC, stačí jen stáhnout tenhle soft : http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/ ... y/everest/ a nainstalovat - je to poslední verze Everest Home Edition / je to česky - stačí proklikat //základní deska//Paměť/SPD/Čipová Sada/
Budeš vědět výrobce, sériové číslo i aktuálně používané časování.
Jinak upozorňuji všechny že program již na stránkách výrobce Lavalys už není jelkož vývoj nových verzí Home Edition byl ukončen a dostupná je pouze verze Ultimate Edition - placená samozřejmně.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2006 10:16
od FiKuzz
Je možný , že si čipset desky s tou pamětí nerozumí.A nebo máš to dobře zapojený. Dualchanel desky maj barevně rozlišený sloty.Třeba já mám pár pamětí a když chci aby běžely v dualchanel tak je musim zapojit do zelenýho a fialovýho slotu kdybych je zapojil do zelenýho a zelenýho tak by to běželo v singlu.Jelikož mám taky desku MSI tak by to mělo bejt stejný.Protože máš jenom jeden paměťovej modul zkus zapojit do zelenýho slotu jestli to ale máš tak to spíš vypadá na nekompatibilitu.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2006 16:01
od Nodzi
MSI má dva zelené a jeden fialový - mluvím o K7N2 Platinum
pro dual se zapojí jeden zelený jeden fialový.
Ale třeba u desek Gigabyte je situace jinak, osazují se sloty stejné barvy. Gigabyte používá fialovou a oranžovou - je třeba vždy koukat do manuálu. - Tolik k barvám slotů na deskách.
MSička mají občas tendenci poškádlit svou nekompatibilitou s některými paměťovými moduly. Jsem jednou na : MSI s.939 K8T NEO2 F, Via KT800Pro nemohl rozchodit 2x512 natož tak 2x512 duall chanel.
Deska viděla jen 512 a šmitec, vzala jen 2x512 Kingstone v singlu.
Po vydání nového biosu se to umoudřilo a byl i duall.
Ale problém frekvence a časování asi bios nevyřeší.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2006 20:11
od FiKuzz
Jo pravda update biosu nekdy problemy vyresi nekdy ne.
Ja mam desku MSI K8N Neo2 Platinum a když jsem měl paměti ve slotech dál od procesoru tak to dělalo furt problémy system byl nestabilní když jsem je přehodil do slotů blíž k procesoru tak fungují normálně i přetaktované.Nechápu jak je to možné.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 3. 2006 22:55
od Nodzi
Je to možné a zcela pochopitelné třeba osazovat jako první DIMM slot číslo 1 - a zcela určitě to bývá ten blíže CPU.