Stránka 1 z 1

Kompatibilita HDD SATA II s deskou podporující SATA

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 20:11
od Tajro
Mám základní desku Asus P4P800S podporující SATA. Zajímalo by mě, jestli na ni můžu připojit HDD se SATA-II. Jaký je vlastně rozdíl mezi SATA a SATA-II?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 20:15
od JIV
SATA 2 ma nejake funckcie navyse ale je to to iste kompatibila na 100%

// mosno vyrobcovia by tie hdd mali znacit SATA I+II alebo I/II lebo na toto sa tu pyta nekdo kazdy den ne?

Díky

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 20:42
od Tajro
Díky za info, půjdu si tedy koupit nový HDD SATA II

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2006 23:04
od supergo
melo by to fungovati vpohode...akorat holt pojedes SATA1 rychlosti :)

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 10. 2006 04:19
od MiK
Nezapomeň na HDD zapnout jumper na SATA1! Pochopitelně, pokud ho HDD má.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 15:31
od Mysel
"SATA2" disk bude se SATA radicem pracovat OK, samozrejme na rychlostech podporovanych radicem (podobne jako treba UDMA133 disk pripojeny k UDMA100 radici).

Volba "SATA2"/SATA se na disku vetsinou provadi jumperem - ten musite dat do pozice, kdy je disk nastaven na SATA.
Vyjimkou jsou disky od Hitachi, kde je to vymysleno lepe, bez jumperu. Disk je z vyroby nastaven na SATA. Pro jeho prepnuti do "SATA2" se pouziva utilita od vyrobce, ktera umoznuje pristup i k dalsim volbam (NCQ, accoustic management, power saving, spread spectrum atd.).

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 15:36
od Mysel
PS: Ostatne skutecny rozdil ve vykonu mezi temito rezimy je u soucasnych disku zanedbatelny. Pouziti NCQ (jedna z vlastnosti "SATA2" je pak vyslovene diskutabilni).

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 15:36
od KillmanCZE
me by zajimalo jak se da poznat jestli hdd jede v sata nebo sata 2. mam seagate sata 2 a deska by mela taky mit sata 2. tak by me zajimalo jestli mi to opravdu jede v sata 2 :?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 16:32
od Matysek
HDD maji popis, staci se podivat.

(Zrovna tu 2 Seagate instaluji a oba maji popisek na stitku)

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 17:32
od KillmanCZE
rikam ze mam hdd sata 2. me jen zajima jestli se neda nejak overit jestli to jede v sata 2. treba nejakym programem :-/

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 19:07
od čutor
KillmanCZE píše:rikam ze mam hdd sata 2. me jen zajima jestli se neda nejak overit jestli to jede v sata 2. treba nejakym programem :-/

No mozna ze by to ukazal Everest.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 19:51
od KillmanCZE
tak si mel pravdu. bylo to v everestu. thx