Stránka 1 z 3

PLS help! Core 2 duo + Gigabyte ga-8i945gzme-rh nejede

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 17:27
od wain
nazdar lidi potreboval bych pls radu. mam tu Core 2 duo 6300 a desku gigabyte ga-8i945gzme-rh, k tomu RAMky 1GB DDR2-667 MHz Buffalo BOX. slozil sem to a chtel zapnout, ale nejede to. zdroj se roztoci, vetrak na CPU tak na sekundu, pak prestane a kdyz pak podrzim vypinac asi tech 5s aby se to vyplo tak se este trochu zatoci zas tak na sekundu a dal nic... prosim poradte co s tim...

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 17:45
od T3SS
jaký zdroj a grafika?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 17:51
od wain
grafika je tam integrovana, kupoval sem k tomu gigabite X1600pro ale s tou to nejede ani na te integrovane, tim to asi nebude a zdroj je klasika novy eurocase 400W, ma i to pridavne napajeni, to sem taky zkousel pripojit/odpojit, nic nepomohlo...

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 18:01
od T3SS
Nechci vypadat zaujatě proti Eurocase, ale podle toho co dělají ty větráčky by mohl být špatný právě ten zdroj.
Jak je ten zdroj starý, má kolik 12V větví - popř. jestli má, tak máte je rovnoměrně rozdělené?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 18:04
od metla23
Nový Bios ,doska zrejme Core 2 Duo nepozná. Aj ked výrobca píše že ano

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 18:05
od T3SS
Koukám, že se to tady dřív řešilo.

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 18:05
od wain
je to uplne novy zdroj ktery byl bedne eurocase http://www.eurocase.cz/Czech/showprod.p ... 66e0c402a9

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 18:16
od foxy
Pokud vím tak čipset i945 nepodporuje Core 2 Duo.
(Nepodporuje sběrnice 1066 Mhz)

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 18:25
od T3SS
foxy: tato deska je postavena na chipsetu 945GZ a ten už C2D podporuje.

Ale v starším Biosu podporuje jen max. 800Mhz FSB, tam by mohl být problém. Protože C2D jede na 1066, tak by opravdu mohl pomoci flash biosu...
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... 945GZME-RH

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 18:29
od Matysek
Podle vyrobce podporuje, ale mam pocit, ze tyhle procesory jezdi na 1066MHz FSB, cili by mohl pomoci asi jen updatovany bios.


Hehe nekdo byl rychlejsi

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 19:08
od wain
no jo to by mohlo byt ono taky me to napadlo, ale je problem jak updatovat bios kdyz to nerozjedu...

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 19:31
od Matysek
Pujcit si CPU nebo to vratit tomu, kdo Vam k tomu dal Conroe. Zkuste zajit do nejake prodejny a zeptat se, zda by Vam to za maly poplatek neudelali. Obvykle tam maji CPU navic a prskotu se najde dost.

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 19:36
od mattiash_king
Skus zajst do firmy odkial si kupil komponenty za par kil ti to urobia pokial budu mat dobry den, nakolko asi by si tam musel zahanat ine CPU ktore tam chodi a skusit flashnut bios... Alebo ak mas vela ludi co maju naviac jeden CPU na socket 775 pozicaj a kasli na firmu.

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 19:43
od wain
jj v te firme odkud sem to bral tak to nebude problem updatovat jestli je to teda tim. nejak sem ale nepochopil ty specifikace u vyrobce... to jako znamena ze pojede FSB jenom na 800MHz tudiz na nizsi frekvenci? nebo po updatu pojede na 1066?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 10. 2006 19:55
od Tonda-B
Já bych se neunáhloval.

Vůbec nevíme, že to tou verzí BIOSu opravdu je.

Zatím je to jen jedna z možných příčin. Nic víc.

Takže testuj i další možnosti.

Jestli tě nenapadá jak a co, zase to rozlož a s návodem v ruce pomalu a pečlivě znovu pozapojuj.