Zdravím,
nedávno jsem upgradoval herní PC (9070XT, 9800x3d) a uvolnil se mi budget na nový monitor (cca 20k). Aktuálně mám 6,5 let starý 27" Dell UltraSharp U2719DC (60Hz). Ačkoliv stále funguje dobře a plní to co potřebuji, tak přemýšlím nad upgradem, který by dával smysl a přinesl zase něco navíc. To znamená více pracovní plochy či znatelně lepší kvalitu zobrazení.
Primární využití (90%) je práce (web, mobile development - IDE, browser, hodně okrajově design - Figma) a pak hry (10% - spíše single player RPG jako KCD2, BG3, Cyberpunk). Při práci je monitor připojený k Macbooku, při hraní k PC.
Z toho pohledu se mi jeví ideální rozlišení UWQHD pro větší pracovní plochu (2 okna vedle sebe, IDE + browser). Hlavní otázka je tedy typ panelu. Nebudu tajit, že pokukuju hlavně po OLEDu, který by měl přinést i tu znatelně lepší kvalitu zobrazení, hlavně tedy u her. Nicméně OLED monitor jsem ještě neměl (jen TV) a nedokážu posoudit, jak velký problém je vypalování obrazu, zvlášť u programování čtu smíšené názory, které spíše od OLEDu odrazují. Jaké máte názory na programování na OLEDu? Nebo napadají vás jiné možnosti? Díky.