Asi kazdy normalni clovek nedokaze sledovat lcd monitor se 100% jasem. No protoze snizeni pomoci software od nvidie nefunguje spravne a musim to snizovat pokazde kdyz se treba pc probudi, coz je jednoduse a slusne napsano NEHORAZNE OTRAVNE! Tak jsem nucen pouzivat HW ztlumeni, coz by bylo asi nromalni a nic hrozne, ale uz jsem vyzkousel LCD od samsungu a bzuci (3x reklamovane a stale bzuci), LG taky bzuci, po prvni reklamaci me vratili nastesti penize. No tak si rikam, dobre, jasne cinothaiwanske shity z ghangzou bez kontroli kvality, nic, dobre, tak si prodim neco pro narocne uzivatele jako jsem ja, protoze lamkam asi bzuceni neva, podivam se teda na nabidku a samozrejme jasna volba je DELL 3008 - tak ho teda objednam, precejen u IPS ocekavam lepsi kvalitu i co se tyce elektroniky a tak vubec, navic 30" uz prece musi byt resene v soucastnosti nejak lip nez mainstreamve 22" a 24", je to stale neco extra, alespon to si myslim. No zapnu ho, snizim jas a bzuci, toz je toto mozne se ptam?! Dobry no, dell vymeni za dalsi kus, pak za dalsi, pak za dalsi, stale bzuci - no mam to zapojene na UPS, tak si rikam, dobre UPS je *****, pujcim si jinou - bzuci, dobre, tak zkusim prodluzku s tema filtrama na vsechno mozne - bzuci, normalne na primo do zasuvky - bzuci. Si rikam, ze treba mam vadne usi. Tak teda vyhrabu nekde stary sony HX73, zapojim, snizim jas a nebzuci.
Jsem ochotny akceptovat to, ze dneska holt materialy a tak naprd, ze proste cinana (i kdyz mozna sem tam jeste se zapadnim designem), ze to teda nevydrzi funkcni dele nez tri roky, tak dobre, ale at to kurna ty tri roky funguje a nebzuci, toto me vylozene uz sere.
Vase nazory a zkusenosti? Nejak nevim jestli ma cenu zkouset HP nebo Lenovo ... i tak treba ten dell ma elektroniku vyrbenou od benq nebo tak nekoho, ze

Nejspis bych byl ochotny zaplatit nejake externi firme za OPRAVU bzucich LCD, ktere clovek koupi v obchode.
Je to snad neduh LCD a zbyva jen doufat, ze OLED bude tak blbuvzdorny, ze to cinani zvladnou bez bzuceni?