Stránka 1 z 2

Problem s LCD Fujitsu Siemens SCALEOVIEW C19-6

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 8. 2006 22:48
od Celebi
Dobry den mam takyto problem.

Pred nedavnom mi zacal tento LCD robit bordel po dlhsej necinnosti na pc neviem asi okolo 20-30 minut sa mi monitor vypne na tom by nebolo nic zvlasne proste je nastaveny aby sa vypinal. Ale potom uz nechce naskocit teda naskoci na 1-2 sekundy a zhasne a znova naskoci az ked ho vypnem a znovu zapnem ale zase naskoci len na 1-2 sekundy a zhasne. Nasledne dam restart ale ani to velmi nepomaha lebo sa vrati do normalu az pri nejakom 5 resete pocitaca inak nic.

Prosim pomoc :cry:

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 8. 2006 17:14
od uda
Čus, poradit ti nemohu jelikoš mám ten samej problém.Vlastním také tento monitor a přesně to co popisuješ mi dělá taky.Napiš jestli jsi už tento problém vyřešil a jestli jo tak jak. Díky.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 8. 2006 18:22
od uda
To jsem ještě já. Nejedná se o vypnutí monitoru ale vypnou lampy.Když na zhaslej monitor posvítíš světlem tak uvidíš že jinak monitor běží. Rozebral jsem to a další záhada na světě,když obrazovku oddálím od krytu tak běží v pohodě ale když ho položím do krytu tak zhasne.Pravděpodobně konstrukční závada nebo seriová chyba.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 8. 2006 20:35
od Lucky-x
tak zkuste kontaktovat zastoupení ... určitě vám poradí ... to bude nejaka konstrukci chyba ... nebo tam zapomeli dat neco ... treba nejake stineni a tim padem to ovlivnuje to podsvetleni

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 8. 2006 22:30
od uda
díky. zejtra volám a dám vědět.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 8. 2006 11:19
od uda
Hotovo a opraveno. Závada: Vadný kondenzátor na desce kde je pulzní zdroj.Vyměň radši všechny, asi vadná serie protože ani jednen neměl kapacitu která by měla být. :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 8. 2006 15:21
od svatymuz
řeším teď to samé a doufám, že to v servisu nebude dlouho trvat :D

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 8. 2006 15:24
od uda
Prosím dej mi vědět kolik to stálo, když jsem si to opravoval sám tak jsem investoval do součástek 70,-Kč. Díky. Jo a jestli to byl ten samej problém to znamená vada kondíků.

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 8. 2006 15:53
od svatymuz
Ozvu se.Bude to sice doufám v rámci záruky, ale na cenu a popis závady se zeptám.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 9. 2006 17:56
od svatymuz
2 uda: Takže - výměna kondenzátoru napájecího zdroje na powerboardu (dal tam kondenzátor na 105 C), práce i s materiálem by stála 500,-

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 9. 2006 08:23
od uda
Díky moc.

Re: Problem s LCD Fujitsu Siemens SCALEOVIEW C19-6

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 3. 2009 20:37
od karool
Nazdar, mam ten isty problem ako UDA a chcem vediet ktore kondenzatory ste menili? U mna vyzeraju vsetky byt dobre, ziadny nie je nafuknuty alebo vyteceny, zatial som vymenil 1x100uF 400V a 1x47uF 50V. Ktore dalsie treba vymenit? Ked panel oddialim od kovovych casti tak funguje bez problemov.

Re: Problem s LCD Fujitsu Siemens SCALEOVIEW C19-6

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2009 13:33
od dondrusco
Pozri C10 a C11 (100uF/25V) - oni nemaju vyrezy na vytecenie zhora, ale vyduju sa zdola.
Daj tam radsej 100uF/50V do pulznych zdrojov, tie by mali vydrzat (trafo za tym moze robit sarapatu)
Niekedy zvykne odist aj poistka 3,15A k napajaniu CCFT - aj tu treba vymenit.

Pri monitore BENQ som mal problem so 'studakmi', tak aj tu som pre istotu preletoval vsetky pripojenia cievok

Odskusane - monitor uz ide hodinu

Re: Problem s LCD Fujitsu Siemens SCALEOVIEW C19-6

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2009 15:11
od rolandt
dnes som robil tento monitor, zavada rovnaka ako v prvom prispevku, po vymene oboch c 100u25v pri invertoroch vsetko ok.
tie c mali jeden 50u a druhy 60u.

Re: Problem s LCD Fujitsu Siemens SCALEOVIEW C19-6

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 9. 2009 19:00
od elGeKoN
Zdravím ... mohl by zde někdo napsat detailní postup při opravě této závady? .... mám stejný problém a ceny oprav u profíků se mi moc nelíbí....


Mnohokrát děkuji ... spate @ atlas.cz