Milanr1 píše:Tak sem postni typ tiskárny a své postřehy/zkušenosti

Pozerám, že mám tú tlačiareň
Canon Pixma iX 7000 už rok a pol a teda už aj nejaké skúsenosti:
Neviem, možno je tá tlačiareň na niečo dobrá, ale určite to nie je kancelárske využitie s nízkou záťažou. Tlačím na nej "iba" párkrát do týždňa. Keď netlačím viac ako pol dňa - deň, tak tlač začína nekonečnými cvikmi, posuvmi, čisteniami, klepaním búchaním, niekedy to trvá pol minúty, inokedy aj dve minúty a niekedy to robí aj uprostred tlače. Skrátka stále sa čístí a čistí a čistí alebo neviem, čo to robí. Hluk je pritom tiež statočný, do obývačky to určite nie je vhodný kúsok a do spálne už vôbec nie.
Ale to by mi ešte nevadilo, aj tak sa nikam neponáhľam a tak počkám, kým tlačiareň spraví svoju profylaxiu a rozcvičku. Horšie je, že celkom dosť žerie atrament. Neviem to kvantifikovať, ale rozhodne je to o dosť viac, ako moja predchádzajúca A3 tlačiareň HP 1700. Celkovo sa ten Canon s tám HP nedá porovnať, bol to krok dozadu (ale čo som mal robiť, keď mi HP CP 1700 nepracovala korektne pod Win7).
Už by som si Canon Pixma iX7000 určite nekúpil a pre bežného užívateľa (doma, malá kancelária s nízkou záťažou) ju určite neodporúčam.