Zdravím lidi. Taková je asi doba, v poslední době se nejspíše dělá právě tak, aby všechno krátce po záruce "umřelo" a lidi porád museli kupovat nový a nový. Toliko k důležitému úvodu.
Před mnoha lety jsem měl 19" LCD Acer, už ani nevím přesný model. Naštěstí ještě v záruce "umřel" ale tehdy jsem ani netušil důvody. Dnes jsem přesvědčen, že se jednalo právě o podsvětlení a tehdy k reklamaci (u czc) zaslaný monitor doručili zpět opravený. Asi tak rok na to odešel znovu a já koupil nový Acer 24" P246HAbmid. Šel čas dál a díky vám tady na fóru jsem nakonec zjistil, o co by se mohlo jednat u toho stařičkého 19" Aceru. Vzal jsem lampičku a posvítil do monitoru a bylo jasno. Obraz z PC tam byl. Takže, jak jste psali na pár místech tady nejspíše odešly kondenzátory nebo podsvětlovací trubice. Nooo....
Dneska ráno smrad v pokoji a "nový" monitor (Acer P246HAbmid - LCD monitor 24") umřel. Koupen 25.11.2011. Krásně po záruce. Už poučen jsem opět vzal do ruky lampičku a, světe div se, obraz je tam.. Takže zase kondíky nebo podsvětlovací trubice.
Hádám, že asi nemá smysl u tak "levného" monitoru zkoušet řešit opravu a přemýšlím teda o koupi nového a tak se hned dopředu ptám, je tohle běžné u většiny LCDček, že umírají (asi často) z důvodů podsvětlení ? Má smysl kupovat nějáký dražší monitor, když ano, jaký ? Nebo je snad některý z LCD monitorů technologicky postaven tak, že by na tohle netrpěl vůbec ?
Díky moc za všechny rady a poznatky.