HP Smart tank - trvanlivost tiskové hlavy

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod danhrbac 19. 1. 2023 17:28

ahoj vespolek,
HP prodává pro řadu smart tank náhradní tiskové hlavy. Máte někdo zkušenost s jejich trvanlivostí? Kolik stran se na originální tiskové hlavě dá vytisknout než je potřeba výměna?
díky
d.
danhrbac
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 20. 1. 2023 12:19

"Life of a printhead is directly depends on printing value. High flow of color from printhead can destroy it very soon. So, it has been noticed that text prints with normal text can print around 30000–40000 pages in a lifespan."

https://www.quora.com/How-many-pages-ca ... s-lifetime
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod danhrbac 22. 1. 2023 18:38

Ahoj,
to je něco, co by se asi dalo očekávat a asi je to ok.
Jen jsem nenašel údaj ani v dokumentaci, ani nějakou diskusi o trvanlivosti hlavy.
Díky.
D.
danhrbac
Junior

Odeslat příspěvekod minduton 3. 9. 2023 19:28

Mně vydržela rok a půl.
minduton
Junior

Odeslat příspěvekod danhrbac 3. 9. 2023 23:17

to je super. kolik to bylo asi stran?
danhrbac
Junior

Odeslat příspěvekod minduton 8. 9. 2023 23:22

2 balíky papíru možná 3.
Znovu už bych inkoustovku nekupoval, pokud s tím člověk nemíní tisknout aspoň obden. Zasychaj hlavy. Přestala mi tisknout žlutá barva a řešení ve formě koupě nové hlavy za 7 stovek je podle mě dost drahej špás. Já jsem tisknul co 7 dní vyjímečně 14 dní, což považuji za dostatečné a stejně to přischlo žlutou barvu.
minduton
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 9. 2023 11:06

A zůstávala v mezičasech zapnutá, nebo ji vypínáš? Tipuji možnost B?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod minduton 9. 9. 2023 21:33

Nevytahuji ji ze zásuvky, tak bych to řekl. Vypínám ji tlačítkem, co má na sobě. Občas se i sama od sebe zapne.
minduton
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 9. 2023 22:58

Přesně to jsem předpokládal, díky za potvrzení.

Říkám to roky, roky a roky. A koncáci to neslyší, neslyší... Resp možná slyší, ale určitě neposlouchají. A jak nějaký užitečný i*iot v nějakém rádobypočítačovém časopise (zdravím do redakce!) vychválí nějakou levnou inkoustovou šunku, koncáci to okamžitě rvou do košíků.

TL;DR: Tisknu občas = koupím laser.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod minduton 10. 9. 2023 12:46

Cituji z návodu:
Chcete-li tiskové hlavy ochránit před vyschnutím, tiskárnu vždy vypínejte pomocí tlačítka Napájení a vyčkejte, dokud kontrolka Napájení nezhasne.

Jinak jsem tu tiskárnu nekupoval zdaleka za oficiální cenu, tolik bych za ni nedal. Kupoval jsem ji v zásadě za benefitní/zaměstnaneckou cenu. Jinak na ty Smart Tanky pořád ještě běží cashback, takže při kombinaci benefitní ceny a cashbacku je možné mít např. 580tku za necelé 3k, což se myslím vyplatí.
minduton
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 9. 2023 16:07

Jedno přísloví praví, že nejsem tak bohatý ... a dál to bude každý rozumný čtenář znát.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN