Ne, není pozdě, zatím jsem se stále nerozhodl. Takže děkuji za doporučení. Nicméně Amazon.de ho během mého rozhodování o skoro 1000kč zdražil a téměř 20 tisíc kč za monitor mi přijde docela dost. Ale souhlasím, jinde zas budou kompromisy.
V podstatě, Gigabyte jsem asi z výběru vyřadil potom co jsem četl na Redditu, jak je na tom s (ne)kvalitou u některých monitorů, dost jsem zvažoval ASUS VP349CGL, ke kterému ale pořádně nejsou na netu nějaké recenze nebo třeba videa na YT, na Redditu někdo aspoň dal
fotky, jenže na Amazon.com někdo psal, že má celkem přesné podání v RGB módu, ale v tomto módu nejde snížit jas pod 80% a v ostatních módech není kalibrován a nejde prý nějak rozumně nastavit vyvážení barev při nižším jasu. A já mám obvykle jas a kontrast dost snížený.
Pak jsem ještě našel minulý týden MSI Gaming Optix MPG341QR, ten má teda taky slabší USB-C, to bych oželel, ale někdo psal na ceneo.pl, že nejde výškově nastavit a je u něj už docela problém s dostupností v CZ a PL (už jen pár eshopů a drahý EW).
Minulý týden jsem se byl podívat v Praze v CZC a Alze, ale co se týče vystavených monitorů slabota, v showroomu Alzy jsem si akorát mohl udělat porovnání 34" zakřivený (OLED a ještě nějaký levný) vs 32" 4k (nějaké tuším HP all in one PC), čímž jsem si potvrdil, že zakřivený monitor nechci, ale vzhledem k omezenému výběru nezakřivených 34" jsem ještě uvažoval oželet větší místo na šířku na úkor jemného 4k u 28", ale aby měl nad 60 Hz, tak ten výběr taky není moc velký a stejně bych asi radši ultrawide.