27" převážně hry, filmy, 5-6k

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod cardillaVILLA 28. 11. 2024 22:58

Ahoj všem,

doporučte prosím solidní panel, potřeboval bych nakoupit nejlépe na Alze.

Ideálně parametry:
• >165Hz
• 2560x1440
• 27"
• 10bit
• IPS
• rovný, matný

Koukám aktuálně v BF akci na tento MSI G274QPF E2. Máte s ním někdo reálnou zkušenost?
Ještě by mohla být ve hře varianta od LG, a to konkrétně LG UltraGear 27GS75Q-B, ale už je to dost přes limit, a potřeboval bych vědět, jestli se vyplatí za příplatek.

Každopádně za nějaké další tipy bych byl vděčný, díky!
cardillaVILLA
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 11. 2024 09:34

MSi je levny panel, prijde mi ze tam davaji Bckovou kvalitu panelu. Ruzne kusy se chovaji i vypadaji celkem ruzne, tipnul bych to na nekolik ruznych pouzitych panelu - to neni jev az tak zridkavy.

Kdyz natrefis na horsi kus, vratis. Kdyz na dobry, nechas na stole. VESA je trochu divna - pokud planujes to veset na VESA drzak, urcite bych koupil LG.

Poznamka zaverem: 10bit pozadavek u panelu za 5k stejne smysluplne nenaplnis.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod FILIPFJ 29. 11. 2024 10:10

Taky jsem si říkal, že musí používat Bčkovou kvalitu :) Protože jejich modely jsou nejvíce vidět v nejrůznějších akcích a často za opravdu malé peníze.

Před časem byla v akci MSI G32CQ4 165 Hz za něco přes 4000, tak jsem ji na zkoušku (uhlopříčka/rozlišení vs vzdálenost od zdi) vzal a měla neskutečně nerovnoměrné podsvícení a dost patrný ghosting. To ale bude spíš vlastnost VA panelu.

Takže na filmy a hry nedoporučím riskovat. Ale na běžné kancl/internet použití si troufnu říct, že úplně postačuje.
FILIPFJ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cardillaVILLA 29. 11. 2024 10:27

Díky za postřehy.

VESA není priorita, monitor bude 1 na stole (není pro mě, sám mám rameno na 3 monitory).

Takže ten LG bude větší sázka na jistotu, popř. jsou tam ještě panely od AOC, ale to si myslím, že bude +- stejné, jako to MSI.

Aktuálně se využívá na stole VA panel, a ještě k tomu zakřivený = všechno špatně.

Pokud bychom teda navýšili rozpočet na cca 7k, tak to LG?
cardillaVILLA
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 11. 2024 10:35

VAcko je celkove spatne za mne. Nemulve o tom, ze "z.urvene" (od slova "curved") monitory nemam rad od startu.

LG je tak nejak ... lepsi. Nerikam, ze je ten konkretni LG jackpot. OLED to neni, ale to zase ani cenove. Cena / co za ty prachy dostanes za mne rozhodne to LGcko.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod cardillaVILLA 29. 11. 2024 10:40

S VA sdílíme stejný názor.

OLED je už moc drahý.

Teď ještě za 7k 27GS75Q-B vs za 8,3k 27GS85Q-B - počítám, že je to náhrada za již EOL model 27GP850P, který tu byl tak hojně doporučován.
cardillaVILLA
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 11. 2024 11:04

Presne tak. A sam vis, ktery Ti doporucim ... ze jo?

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod cardillaVILLA 29. 11. 2024 12:42

Asi ten dražší :-D
cardillaVILLA
Junior

Odeslat příspěvekod rosh 30. 11. 2024 15:20

Ahoj,
taktéž vybírám nový monitor a požadavky jsou dost podobné. Jsem ochotný jít s rozpočtem trošku výše (do 10k) a případně bych zvážil i 32", pokud se v této cenové hladině dá sehnat něco, co dává smysl. Sedím od monitoru cca 70 cm. Užití: 60% QHD hry, filmy; 40% web, programování

Momentálně výběru vévodí Dell G2724D. Názory na tento model?
rosh
Junior