Správné nastavení monitoru (hry)

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Petra2800 13. 12. 2024 16:10

Nějaká hodná duše, která by mi napsala sem správné hodnoty overdrive, DCR zapnout, nebo vypnout? FrreSync, MPRT.

Já jsem si totiž omylem restartovala hodnoty. Problém je, že ve hrách jsem začala vidět duchy :-( jakože při pohybu (průchodu) zejména ve tmavých oblastí je to velmi nepříjemné.

Původní hodnoty jsem měla nastavené od pana Pastelky, co tu psal před pár lety, ale už jsem je nedohledala.

Děkuji.
IPS
75Hz
29" i když velikostí si fakt jistá nejsem teď.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 14. 12. 2024 01:35

Dobrý den,
už nevím, jaké hodnoty jsem tehdy psal, ale obecně:
Overdrive > vypnout
DCR (dynamický kontrast) > doporučuji vlastní test, někdy to může být plus
FreeSync > zapnout
MPRT (redukce pohybové neostrosti) > není to špatná funkce, ale neměla by se kombinovat s FreeSync a podobným technologiemi.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Petra2800 14. 12. 2024 12:54

Děkuji. Vše jsem měla zapnuté, ale dle vašeho typu nastavení to už je to pravé ořechové.

U toho Overdrive byli i jiné možnosti jako jsou FAST, FASTEST a NORMAL. DISABLE tam bohužel není. Tak jsem nechala na normal.
Díky moc za pomoc.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 16. 12. 2024 22:50

Na tohle žádná univerzální rada není. Různé monitory vyžadují pro optimální běh odlišná nastavení. Je třeba hledat recenze, kde se to řeší (např. rtings.com). Ale ani to není 100%. Může se stát, že výrobce prodává jeden model s různými panely a nastavení pak nejsou přenositelná ani v rámci jednoho typu.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý