V praci mam "dualhead" 17" CRT a 17" LCD. LCD je rozhodne lepsi.
Doma som mal do vcera kvalitnejci 17" CRT (stal cca 6000sk, necele 2 roky). Vcera som si kupil 20.1" sirokouhle LCD (16:10) a je super.
(nasleduje minirecenzia

)
Na filmy dokonale, v hrach je to sice interpolovane, ale da sa. V interpolacii su nizsie rozlisenia horsie, ale napr. takych 1024x768 vyzera uplne v pohode, teda ak nevadi ina mierka (mne nevadi, na sirokouhle sa lepsie pozera ako na bezne "uzkouhle" 5:4 LCD). Nizsie rozlisenia su uz horsie, ale hral som 3 hodinky NFS-MW pri 640x480 a zvykol som si (pravdu povedat, pri tych 640x480 som mal na tom CRT dojem, ze vidim medzery medzi bodmi takze toto mi pripada este lepsie).
Konkretne mam model Acer AL 2016W (obcas sa pise 2016Ws). Je lacny, ale uz teraz mozem povedat (subjektivne), ze farby ma dobre, odozva je skvela (8ms), kontrast a svietivost velmi dobra. Ma sice len analog, mam vsak aj na karte len analog cize mne to nevadi - obraz je skvely.
Dnes som nasiel jeden zly bod, je v strede obrazovky, ale mierne nizsie. Na bielom stale svieti na cerveno, na ciernom nieje vidno. Viditelny je teda len pri velmi bledom podklade a ked sa sustredim ze tam je (browsovanie), pri filmoch a hrach ho nevidno vobec. Podla stranok Aceru to vychadza, ze tento model by bol reklamovatelny, len ak by mal minimalne 8 zlych pixlov a aspon jeden by bol v strednej casti obrazovky.
LCD ma nativne rozlisenie 1680x1050 a moj Geforce4 Ti4200 agp8x to podporuje. Ak nahodov nie, tak nVidia ovladace maju moznost umelo pridat ine rozlisenie, u inych neviem. Sam som si tam umelo pridal 1680x1050(8,16,32bit farby) pre 60hz a 75Hz este pred pripojenim LCD. Po pripojeni sa mi objavilo este aj pre 59Hz.
Prikladam fotku, ako vyzera na tom lcd 640x480 most wanted (nic moc fotak a trasuca sa ruka, je to len aby ste mali predstavu)

Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)