Problem so sietou - prosim o pomoc

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod extreeme 22. 5. 2007 21:29

Prosim o pomoc s Windows Vista. Z casu na cas sa mi stalo ze po boote bola ikonka siete v trayi ako keby bola vypnuta (cervene x - disabled), vacsinou pomohol restart a karta zase nabehla a teraz uz mozem restartovat kolko xem a siet nenabehne, softveroovo som nic nemenil, v XP siet ide. Skusal som preinstalovad driver a podobne veci ale nic.
extreeme
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 23. 5. 2007 06:56

Občasné vypadávání sítě je většinou chyba ovladače.
Odinstaluj NIC, restartuj OS a ponech vše na autodetekci.
OS Vista si sám najde ovladače.
Pokud se ani poté radikálně nezlepší funkce, zadej "Aktualizovat ovladač" a připoj se na Windows Update (samozřejmě v okamžiku, kdy jsi připojen k internetu).
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladimir 23. 5. 2007 11:38

Zajdi si na stránku výrobce karty / čipové sady, jestli tam není nový ovladač pro Vistu
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod extreeme 23. 5. 2007 13:14

Zase az taky amater nie som. Skusal som ovladac odstranit, pouzit standardny (autodetekca), aktualizovany (windows update) aj najnovsi (forceware nforce4). Na fore microsoftu som vycital ze uplne rovnaky problem ma viacero ludi (http://forums.microsoft.com/TechNet/Sho ... &SiteID=17) vyzeralo to na AIM, ale ten nemam ani dalsi ludia, ktori sa tam stazuju.
extreeme
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kangz 23. 5. 2007 13:45

mas to pretaktovane?
kangz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod extreeme 23. 5. 2007 13:47

Nemam pretaktovane, podla toho fora na MS to vyzera na chybu priamo vo viste.
extreeme
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 23. 5. 2007 19:15

Chyba opravdu není v OS Vista, ale u výrobci chipsetu:
nVidia dosud nebyla schopna (přes četné urgence) vyrobit funkční ovladače pro své chipsety nForce pro OS Vista/64 :-(
Ani ve verzi Vista/32 to není o moc lepší :-/
Kdybys napsal už v úvodním dotazu, že používáš integrovaný NIC v chipsetu nVidia, mohl jsi mít odpověď hned.
Možné řešení: urgovat ovladače u výrobce.
Z vlastní zkušenosti:
urguji už rok - marně :-(( >:-[]
Od nVidia si už v životě nic nekoupím :-/
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků