Stránka 1 z 1

bug ve Vistách-instalace driverů nefunguje automaticky

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2007 18:08
od spachtle
Nevim jak je to možný, ale z ničeho nic mi přestala fungovat automatická instalace driverů nově připojených zařízení (třeba i flashdisků). Vždycky to chvíli hledá drivery, nic to nenajde a pak musim vždycky ručně zadat cestu C:\Windows\System 32 - v tej by to mělo pokud vim hledat automaticky. Například připojení nového flashdisku tak zabere třeba 10 minut. Nevíte někdo nějaké řešení kromě přeinstalování systému?

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2007 21:20
od Milanr1
Z ničeho nic? :-)
Je OS "čistý", bez exploitů? Nemáš hw-problémy?
Podívej se také do systémového logu (Administrative Events).
Zkontroluj služby: k danému účelu musí běžet služba "Plug and Play" a "UPnP Device Host".
Nepokoušel ses o "optimalizaci" OS?
Nenapsal jsi verzi OS :-/
Reinstalace OS je krajní řešení v situaci zničeného OS, kdy se nedostaneš ani do záchranné konzole. Pokud se dostaneš do nouzového režimu, vždy můžeš obnovit funkční stav OS ze zálohy nebo z automatického bodu obnovy.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2007 23:36
od spachtle
je to 32bit CZ - verze pro ntb, tedy bez instalačního média, jen se zálohou na dvd.
ty dvě služby běží
netuším, jak už to trvá dlouho, dokud jsem nepřipojil nové zařízení to nebylo nijak poznat, v systémovém logu jsem nic nenašel...

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 9. 2007 23:51
od Milanr1
V případě HP Compaq je možné všechno :-/
IMHO horší NB na trhu neexistuje :-(
Ale takové stýskání nad zoufalou kvalitou kdysi dobré značky nijak neřeší Tvůj problém.
V OS Vista jsem se s tím ještě nesetkal (možná to bude tím, že se NB Compaq zdaleka vyhýbám :-)
V případě NB Compaq a OS WXP se totéž stávalo často. V tom případě vždy pomohl reset ovladačů USB:
Device Manager - USB Controllers - USB Mass Storage Device - odinstalovat - restartovat OS;
OS Windows najde ovladače automaticky (pokud běží služba Plug and Play) a ztratí tak info o dříve připojených zařízeních. USB-porty se ocitnou v panenském stavu.
Poté je vhodné si porty označit a používat vždy konkrétní porty pro konkrétní zařízení, ne libovolně (pokud možno).
IMHO stejný postup platí i v OS Vista.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 10. 2007 21:10
od johhan
Toto isté mi robí Vista B na Toshibe - Vista HP to nerobí

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 10. 2007 13:57
od michalko58
Mne tiez robi toto iste na VHP 32bit SK. Notebook od Aceru.... :twisted:

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 10. 2007 19:05
od spachtle
hm, tak to vypada spis na nakej bug od Microsoftu...

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 10. 2007 00:08
od pepásek
ntb: Asus F3JR verze OS - VHP 32bit, žádný problém a zkoušel jsem připojit co vlastním k stolnímu pc....