Stránka 1 z 2

Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 10:59
od niio
Da sa spravit kompletny back up vo Viste? myslim tym hlavne nastavenia vzhladu, odkazov, nastavenia programov (thunderbird a podobne) atd.
Teda nieco take, ako je obraz systemoveho disku, ale aby to nezaberalo 20GB tak aby to bolo bez suborov, ktore sa aj tak nainstaluju po formate a opatovnom nainstalovani Visty.
A pokial to nie je mozne ako by som to chcel, tak ktoru verziu napr. norton ghosta doporucujete na backup systemoveho disku? Teda ked sa mi Vista poserie, aby som to len obnovil z image.
Dik

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 12:05
od sondaw
Na zálohu systémového disku používám už dlouho Acronis True Image, nastavíš si zálohu jakou chceš, velikost plné zálohy v průměru kolem 7GB. Při potížích obnovím ze zálohy (vyberu si z nabídky záloh) a jen doinstaluju programy, které jsem od poslední zálohy instalovala. Můžeš dělat i přírůstkové a rozdílové zálohy, záleží na tvém výběru
son.

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 12:43
od THX22
hele jede ten soft aj na viste64bit a jeste se chcem opytat aky format to udela a ci se to da udelat ako iso a dat no druhej disk pak to z toho isa instalovat ,alebo to treba napalit na DVD ? vdaka

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 15:25
od Milanr1
Nenapsal jsi verzi ani edici OS :-/
V EE a UE je by default Complette Backup PC. Zde zvolíš jen volbu "System State".
V domácích edicích tato součást není. Lze však doinstalovat:
NtBackupRestore_x86.msi pro 32-bit OS Vista;
NtBackupRestore_Win64.msi pro 64-bit OS Vista.

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 18:37
od Big Muscle
Milanr1 píše:Nenapsal jsi verzi

Verze 6.0.6001, jak to nyní změní vyřešení problému? :hm

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 18:47
od niio
ja mam vista ultimate 64bit

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 19:07
od Milanr1
Díky za info!
V tom případě stačí jen spustit Complette PC Backup a zálohovat "System State".
To Big Muscle: kdybys včas napsal verzi OS a mutaci OS, nemusel bych vypisovat MS zálohovací programy pro obě verze :-/

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 20:19
od Big Muscle
Pochybuju, že by tomu ta verze Visty nějak pomohla. Jelikož existují pouze dvě verze 6.0.6000 a 6.0.6001 a mezi nima zřejmě nebude takový rozdíl, aby ovlivnil odpověď dotazu ;-)

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 20:47
od Milanr1
Pleteš si SP a verze :-)
Jinak máš ovšem pravdu: exsitují pouze dvě fatálně odlišné verze OS Vista: 32-bit a 64-bit.

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 21:31
od niio
Milanr1 píše:Díky za info!
V tom případě stačí jen spustit Complette PC Backup a zálohovat "System State".
To Big Muscle: kdybys včas napsal verzi OS a mutaci OS, nemusel bych vypisovat MS zálohovací programy pro obě verze :-/



nasiel som complete PC backup, ale nebola tam moznost v tom wizarde si zvolit system state. tak som sa skusil preklikat az nakoniec a vypisalo mi, ze nestaci mu 75GB volneho miesta na back up....tak neviem :hm

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 21:43
od shadowboy
Milanr1 píše:V domácích edicích tato součást není. Lze však doinstalovat:
NtBackupRestore_x86.msi pro 32-bit OS Vista;
NtBackupRestore_Win64.msi pro 64-bit OS Vista.


Prosím ťa, kde nájdem ten súbor "NtBackupRestore_x86.msi", lebo ho nejak nemôžem na webe nájsť a ani support/download.microsoft.com ho nevie nájsť...

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 21:48
od froggie

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 21:48
od Milanr1

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 21:52
od froggie
predtym este treba zapnut "Removable Storage Management":
ovladaci panel->Programs->Windows Features->Removable Storage Management

PS: samotny program NTBackup treba rucne skopirovat z Windows XP:
vytvor adresar napr. \Program Files\NTBackup

skopiruj don z adresara Windows\System32 tieto subory:
Ntbackup.exe
Ntmsapi.dll
Vssapi.dll

spusti Ntbackup.exe...

Re: Kompelt backup nastaveni vo Viste

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2008 23:00
od shadowboy
fakt hoši, hľadal som, ale mne to na support/download.microsoft.com vyhodilo hlášku, že nič nenašli, ale to je jedno, vďaka...