Stránka 1 z 1

Vista 32bit - spatne zobrazovani gadgets

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 7. 2008 17:59
od prochybike
Zdravim, mam jeden malej problem ve Vista ultimate 32bit , ze skoro vsechny gadgets , ktere pridam do sidebaru (vyjma tech co uz sou ve viste predinstalovany) se mi spatne zobrazuji napr. gadgets multi meter V2 je jenom bila a neni na ni nic videt a to je problem skoro vsech, ktere si stahnu :( uz nevim co delam spatne nebo co by mohlo byt spatne nastaveno a proto bych chtel moc poprosit jestli nekdo nevi co stim? Diky moc !!

Re: Vista 32bit - spatne zobrazovani gadgets

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 7. 2008 20:34
od Milanr1
Už se to tu řešilo mnohokrát. Hledej.
Většinou to způsobují nekompatibilní ovladače nVidia s OS Vista.
IMHO jediné rozumné řešení:
neinstalovat OS Vista na žádný hw od nVidie!

Re: Vista 32bit - spatne zobrazovani gadgets

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 7. 2008 23:13
od prochybike
prave, ze sem hledal ,ale nikde zadny presny duvod proc to nejde sem nenasel. Momentalne v PC zadnej kus HW od Nvidie uz nemam takze tim to asi v mem pripade nebude bohuzel :( ale i tak dik za radu.

Re: Vista 32bit - spatne zobrazovani gadgets

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 7. 2008 23:47
od horacius
Měl jsem stejný problém a podařilo se mi ho vyřešit tak, že gadget stáhnu, přidám příponu zip a rozbalím do Program Files\Windows Sidebar\Gadgets\Neco.Gadget (na stejné místo, kde jsou výchozí miniaplikace). Pokud ho nainstaluju klasickou cestou (tj. přes ten "instalátor" do svého profilu), zobrazuje se jenom bílé pozadí.

Re: Vista 32bit - spatne zobrazovani gadgets

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 7. 2008 23:56
od Milanr1
Na chování Sidebaru těžko něco změníš :-)
Není co nastavovat :-/
Pokud se týká Tvůj dotaz skvělé supervýkonné sestavy v podpisu:
vrať úroveň taktování na "Standard" a vyzkoušej.
Používám podobnou sestavu s MB ASUS M3A32-MVP, RAID-10 z HDD Seagate a 8 GB RAM. Při přetaktování CPU nad 20 % BEZE změny napájení CPU se choval OS Vista/64, Longhorn/64 i Solaris/64 značně neobvykle až nepředvídatelně, i když nepadal. Pomohlo zvýšení napětí CPU o 0,05 V a RAM o 0,1 V. Podívej se na možnosti použitých modulů RAM, jaké napětí podporují, resp. co doporučuje výrobce.
Žádný 32-bit OS jsem na této sestavě nezkoušel, takže jeho ovladače a reakce neznám.
V každém případě zkontroluj, zda je v BIOSu povolena hw-virtualizace. 32-bit OS vlastně běží v emulaci 64-bit CPU.
Btw: oprav název MB. AFAIK daný typ (M332) ASUS nevyrábí.

Re: Vista 32bit - spatne zobrazovani gadgets

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 7. 2008 00:27
od prochybike
horacius píše:Měl jsem stejný problém a podařilo se mi ho vyřešit tak, že gadget stáhnu, přidám příponu zip a rozbalím do Program Files\Windows Sidebar\Gadgets\Neco.Gadget (na stejné místo, kde jsou výchozí miniaplikace). Pokud ho nainstaluju klasickou cestou (tj. přes ten "instalátor" do svého profilu), zobrazuje se jenom bílé pozadí.

DIKY MOC!! Vyzkousel sem ted nahrat par gadgets podle navodu jak si napsal a vsechno uz se konecne zobrazuje jak ma :) Jeste jednou diky za radu :!:

Re: Vista 32bit - spatne zobrazovani gadgets

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 7. 2008 00:52
od horacius
Není zač ;-)

Re: Vista 32bit - spatne zobrazovani gadgets

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 7. 2008 12:34
od wojta
Milanr1 píše:neinstalovat OS Vista na žádný hw od nVidie!

No já bych to řešil spíš nepoužíváním sidebaru. Chvíli jsem ho používal, ale pak jsem zjistil, že akorát žere místo na obrazovce.