Stránka 1 z 1

Minimalni 'pouzitelna' konfigurace pro Visty

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 9. 2008 10:53
od Goggy
Dobry den,
chtel bych na laptop Latitude D810 nainstalovat Windows Vista Home. Protoze ale nemam zkusenosti s Vista na pomalejsich PC, chtel jsem se zeptat - budou na notebooku s Pentium M 1.6 a 1.26 Gb RAM pouzitelne pro beznou praci? (Office 2007 + net).

Duvod instalace Vist vs. XP je ten, ze nemam legalni kopii XP CZ, uzivatel pozaduje nutne ceskou verzi Windows a nejsem si jisty jestli ma ted cenu kupovat XP Home CZ za prakticky tu samou cenu.

Diky

Re: Minimalni 'pouzitelna' konfigurace pro Visty

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 9. 2008 11:11
od Ageran
Bude to fungovat úplně v pohodě. Momentálně provozuju Visty na Celeron M 1,8GHz a 1,5GB paměti a není problém... A pokud je to jen na kancelářskou práci, tak není co řešit...

Re: Minimalni 'pouzitelna' konfigurace pro Visty

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 9. 2008 11:34
od Goggy
Ok, muzu koupit OEM verzi pokud je PC mimo zaruku? Resp. kde najdu ne-OEM verzi?

Re: Minimalni 'pouzitelna' konfigurace pro Visty

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 9. 2008 11:42
od Ageran
OEM znamená jen to, že to je svázáno s konkrétním PC... Tzn. když to jednou nainstaluješ, tak už to nesmíš nainstalovat na jiné PC (na tom samém to můžeš přeinstalovávat kolikrát chceš). Takže když koupíš OEM, nic se nestane, jen ti prostě ta licence neumožňuje přenos...

Ne-OEM (krabicovou) verzi najdeš v každém počítačovém obchodě, označená většinou jako Retail, případně BOX... Nebo se zeptej. Krabicová verze je dražší, ale umožní ti přesun na jiné PC...

Re: Minimalni 'pouzitelna' konfigurace pro Visty

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 9. 2008 19:27
od Goggy
Diky, Vista Home zakoupeny, beha to celkem snesitelne.

Nevite nekdo kde ma Latitude D810 druhy slot pro RAM? nasel jsem jenom jeden kde jsem vymenil 256 mb za 1gb, ted mi to ukazuje 1.25 Gb total.