Stránka 1 z 1

CPU nejede na plny vykon, Vista ho porad podtaktovava

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2007 13:37
od wain
Mam velky problem. Na mem notebooku sem nainstaloval Vistu a porad sem se divil, ze mi to jede hodne pomalu, az dneska jsem zapl CPU-Z a zjistil, ze CPU bezi porad jenom na 800MHz. At dam jakekoliv nastaveni napajeni, porad 800MHz. Mam ASUS A6Km s Turionem MT32. Pls nevite nekdo co s tim?. Dik za kazdou radu!

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2007 13:42
od 0mira
není zapnutý cool-n-quite?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2007 13:46
od wain
no urcite je zaply ale nemelo by to delat. na 800 by to melo jet jenom pri uspornem rezimu. kdybych to vypl tak se mi to nebude vubec podtaktovavat a na baterku mi to vydrzi hrozne kratkou dobu, ale mohl bych to mozna zkusit v BIOSu vypnout a pak zas zapnout... potrebuju aby to jelo tak jak ma...

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2007 13:55
od 0mira
nemám s tím zkušeosti určitě se někdo ozve a na fúoru už není něco podobnýho řešený?

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2007 13:56
od Vlasta W.
Podtaktovavani procesoru probiha nejen v uspornem rezimu. Je to ale transparentni proces. Kdyz system vykon nepotrebuje, zpomali. Kdyz je vykon potreba, nepozorovane se zase zrychli. Pokud system ani pri pozadavcich na vykon nezrychluje, zkontroloval bych ovladace ACPI (C'n'Q), pripadne nastaveni v BIOSu.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2007 14:01
od drnoha
Ja bych v prve rade odinstaloval tu Vistu a pockal az pro ni budou vsechny ovladace odladeny. Pokud se tento problem nevyskytuje pod XP, je celkem jasne, kde je problem.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2007 15:04
od wain
no tak uz me to jede aspon na tech 1,8GHz

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2007 16:17
od JIV
Vlasta W. píše: Kdyz je vykon potreba, nepozorovane se zase zrychli.


no ako sa mohol wain na vlastnej kozi presvedcit tak ta vista ho zrychluje vazne "nepozorovane" (lebo asi nijak :mrgreen: )

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2007 16:54
od wojta
Nejlepší bude použít RMClock, teda jestli ve Vistách jede.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2007 17:32
od christian
RMClock by mel fungovat pod Vistou