Stránka 1 z 1

Windows Vista Bussines + SB XiFi Xtreme audio-kouše se zvuk

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 17:25
od ltoman
Mám problém se zvukem ve Windows Vista.
Mám v PC 2 zvukové karty, kde integrovaná na desce je vypnutá v biosu a systém ji nenajde.
Pak mám ještě SB XiFi Xtreme audio s posledními ovladači od výrobce, ale nefunguje správně. Asi nejlépe to je vidět, když si pustím winamp a mp3. Otevřu Firefox a chci surfovat, ale při načítání stránky se mp3 začne zasekávat až zpomalovat. Pak když se stránka načte je vše ok, až do doby kdy začnu scrollovat po stránce. Kdyz je stránka dlouhá, tak se muzika cca po 10 vteřinách zpomaluje až se kousne. Přestanu scrollovat a muzika se zase rozjede.
Dělá to i ve hrách (ale i bez scrollování). Nenapadne někoho co s tím?

(klávesnice a myš jsou v setu Microsoft Laser desktop 6000 v2 - aktuální ovladače pro vistu jsou nainstalovány a nečiní v žádné aplikaci problémy)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 17:37
od oX!de
nekde jsem cetl ze tyhle karty maji velke problemy s ovladacema ve Viste, takze to chce asi pockat na novejsi ovladace

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 17:40
od Vlasta W.
Popište svou HW konfiguraci. Toto mně osobně způsobovaly ovladače diskového řadiče.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 17:56
od ltoman
Intel Core 2 Duo E6600 / 2,4GHz / 1066MHz / 4MB/ 775
MB ASUS P5B-E / i965 / DDR2 / 6xSATA / PCI-E / 775
2048MB DDR2 800MHz Ultra / 2x1024MB / Geil
HDD WD CaviarXL / 320GB / WD3200KS / 16MB / SATA300
VGA Asus Extreme N8800GTS / 640MB DDR3 / PCI-E
SC Creative X-Fi Xtreme Music / PCI
NEC SONY AD-7173A DVD±RW LabelFlash
THERMALTAKE THERMALTAKE W0057 500W
THERMALTAKE VE2000 BWS Armor LCS s vodnim chlazenim

A další specialitky:
AVer TV Hybrid + FM PCI,RC,DVB-T+analog TV+digitalTV
Kouwell PCI-X 1x LAN 1GBit
DeLock PCI Express controller card (PCI-X 1x) 2x SATA, 1x IDE (zde by mohl být ten problém - Vista našla ovladače sama)
- na tomhle řadiči vysí 1x HDD PATA (Maxtor 250GB) a 1x HDD SATA (Maxtor 320 GB).

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 19:53
od Vlasta W.
Na jakých čipech (jakých firem) jsou postaveny vaše (používané) diskové řadiče - včetně integrovaných na desce?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 20:14
od ltoman
Itegrovaný čip na Asus P5B je JMicron JMB 363.
Na řadiči delock je to JMicron JMB363 SATA-II Controller...

Můžou to být stejné čipy? Co s tím?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 20:24
od Vlasta W.
Tak to opravdu nevím, s těmito jsem se zatím nesetkal. O problémech vím jen u čipů Via a nVidia.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 21:15
od ltoman
Vlasta W. píše:Tak to opravdu nevím, s těmito jsem se zatím nesetkal. O problémech vím jen u čipů Via a nVidia.n/quote]


Zítra odpojím PCI-X řadič a napíšu jak to dopadlo. Každopádně děkuju za tip...

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 21:29
od balik123
Ja mam Win Vista Ultimate a taky x-fi. Ze zacatku to neslo vubec az dneska odpoledne jsem si stahl nove ovladace ze stranek creativu a jede to jak ma a nmuzu si stezovat...

Tezko rict cim by to mohlo byt u tebe...

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 21:34
od Alf001
Ja mam tiez Vista Ultimate a x-fi a s ovladacmi na Creative pre Vistu 32bit to ide uplne v pohode, ziadne problemy za cca tyzden co to mam neboli.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2007 21:57
od r34ktor
ltoman píše:Itegrovaný čip na Asus P5B je JMicron JMB 363.
Na řadiči delock je to JMicron JMB363 SATA-II Controller...

Můžou to být stejné čipy? Co s tím?C/quote]

Zkus nainstalovat nejnovější ovladač, který stáhneš odsud.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 5. 2007 19:34
od ltoman
r34ktor píše:
ltoman píše:Itegrovaný čip na Asus P5B je JMicron JMB 363.
Na řadiči delock je to JMicron JMB363 SATA-II Controller...

Můžou to být stejné čipy? Co s tím?C/quote]
Zkus nainstalovat nejnovější ovladač, který stáhneš

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 5. 2007 19:40
od ltoman
Dneska jsem provedl několik testů.
Vypojil jsem PCI-X SATA řadič
Vypojil jsem AverTV
Vypojil jsem PCI-X síťovku
Odpojil všechny disky kromě systémového
Vyměnil myš
Nabootoval jsem, ale pořád blbne scroll.
Pak jsem v Biosu zapnul integrovanou zvukovku na desce a dal jsem do ní repro. Při scrollování na internetu se pořád zasekává i na druhé zvukovce. Sice ne již tak intenzivně jako u SB, ale i tak je to nepříjemné. Dále jsem přišel na to, že když scrolluji třeba v ovládacích panelech tak se to nezasekává.
Co je špatně???