Stránka 1 z 1

power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 18:29
od OgyDoggy
koupil jsem si hračku - power mac g4, jde nějak vyměnit cpu za rychlejší? zkoušel jsem hledat, ale zatím nic. mám tam osx 10.4.11 a ubu 9.04. zatím jsem docela spokojený, je krásný, dobře se ovládáná, kapku je hlučný ventilátor, ale to je asi stářím. konečně mám osx a ne hackintosh :-D

plus je tam 768mb ram/40gb hdd a teď vyměněná gf2mx

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 19:09
od jozef85
Tych PowerMac bolo za 4 roky dost. Prve CPU boli PowerPC 7400 - 350-400 MHz a koncili na PowePC 7455 v2.1 - 1,25 GHz. Takze asi najskor by si mal zistit aky typ procesora tam mas. Ale aj tak netusim ci to poje vymenit za novsi. Teoreticky keby pasoval tak by sa to malo dat.

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 19:22
od OgyDoggy
mám těch 350 mhz :) zkusím se podívat, jak to tam je a ještě nějak pohledat...

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 19:41
od jozef85
Napr. Power Mac s agp grafikou mal typ procesora PowerPC 7400 v2.9 a v nom bol procak od 350MHz az po 500 MHz. Vyssie frekvencie uz mali iny typ CPU. Tak neviem ci by si to vymenil. Nikdy som to neskumal. Ked mas 350MHz tak to bude asi modry PoweMac.

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 19:48
od OgyDoggy
aha, mno tak to si teda moc nepomuzu... jo je to modry, tmave modry

dík za info

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 19:58
od Vykook
zjisti jaka to je presne verze powermaca, jablko-> about this mac -> more info -> prvni zalozka -> model identifier. Snad je to stejne, nemam ted spustenyho svyho powermaca s Tigerem.

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 20:37
od OgyDoggy
model je to powermac3.1 a typ cpu je g4 2.7

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 20:50
od Vykook
Tak, urcite tam pujde 733Mhz G4, viz http://macramdirect.com/g4powermac.html
dalsi info urcite vygooglis sam, kdyz das vyhledat "powermac3.1 cpu upgrade" nebo tak neco

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 20:57
od jozef85
Tak je to ten co som pisal vyssie. Powe Mac G4 s agp kartou. Vysiel v july 2000. Dalsi model za nim mal gigabit ethernet a bol oznaceny 3.3. Najvyssi CPU mal 500 MHz. Kto vie ci by tam siel aj iny typ CPU. Napr. zo strieborneho Power Mac. To uz bol model asi PowerPC 7450 niekde na 800 MHz.

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 21:04
od OgyDoggy
tak ten Sawtooth je přímo můj, jak jsem se tam díval, tak jdou do něj strčit normální ramky, nebo jsou pro mac jiné? ono, kdybych tam dal alespoň 1.5gb, tak by to taky kapku zrychlilo? teď budu muset někde sehnat ten cpu

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 21:13
od jozef85
Jasne ze by sa to vacsou ram zrychlilo. No ram to je 168pin PC100 SDRAM DIMM. Ale tak neni som si isty ci by sla non apple. Davno sa to riesilo ale uz nepamatam. Skus ci ti niekto nepozicia taku staru ram. Ak niekto bude mat.

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 21:21
od OgyDoggy
že mě to nenapadlo, jak jsem měl doma na opravu počítač jednoho kolegy :/ ten tam měl sdramky...


ještě jedna věc mě napadla, akorát není o cpu, při zapínání se ozve takový melodický tón, jde to nějak vypnout?

Re: power mac g4

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 5. 2010 21:25
od Vykook
Do macu se cpou normalni ramky a to i do tech ppc.