Moderátor: Moderátoři Živě.cz
PhoeNiX177 píše:Ak jpeg, pouzivam integrovany MS prehliadac. Uplne to staci.
Pokial raw, tak lightroom alebo vdaka pluginu vo W8, zas integrovany MS prehliadac.
ricc4rd0 píše:Faststone.
Neporadil by mi někdo, který prohlížeč dokáže do fotek uložit tagy (napr. dovolena, 2013, rodina, ...) a pak podle těchto tagů vyhledávat? Prostor v exifech tam je. Vím, že to umí Picassa, ale ta to podle mě neukládá do exifu, takže s tím pak nedokáže pracovat žádný jiný SW.
ziki píše:...
Z placených program bych doporučil Zoner Photo Studio, který zvládne to stejné jako XnView, ale navíc hravě zvládne i složitější editace fotek (retuše, klonovací razítko, atd.) a práci s RAWy a obsahuje dobrý geotagging.
ricc4rd0: Zkuste XnView, jak jsem o něm psal výše, umí práci s metadaty a to jak editaci, tak samozřejmě i vyhledávání podle klíčových slov. Uložené informace ve fotkách jsou pak dohledatelné i v jiných programech. Výborný nástroj na prohledávání fotek dle EXIF, IPTC nebo XMP metadat je Total Commander s patřičným pluginem.
ziki píše:ricc4rd0: Samozřejmě, ZPS umí také pracovat (i hromadně) s metadaty. Označíte si fotku (fotky), dáte Informace o obrázku (shift+enter) a kromě běžných věcí jako, autor, copyright, klíčová slova apod. se můžete na každé fotce i literárně vyřádit. Dobré je, že ZPS doplňované informace dává pokud je to možné do všech běžných metadat, tedy jak EXIF, tak IPTC a XMP, takže kompatibilita metadat by měla být snad se všemi prohlížeči fotek.
jendakol píše: Pro pokročilejší zobrazení není špatný třeba ani ZPS, ale ten už chvíli startuje
Josef Kraus píše:nejlepší pro prohlížení obrázků a digitálních fotek na počítači
nelson23 píše: pokud člověk otevírá fotky z Průzkumínku, tak je Picasa zobrazuje tak, jak byly seřazeny. Bohužel podle data je implicitně zobrazuje při otevření souboru např. z Total Commanderu, což mě také otravuje.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků