od ron.jeremy 3. 10. 2013 18:11
Zatím jsem s všemi prohlížeči tak nějak nespokojený. Moje představa ideálního prohlížeče je následující:
Na dnešních širokoúhlých obrazovkách jsou fotky 4:3 nebo 3:2 zobrazeny s černými pruhy po straně. Líbilo by se mi mít prohlížeč, který by fungoval jako "pás" fotek, kde by byla prohlížená fotka zobrazena uprostřed obrazovky, a předchozí a následující fotka zobrazená vlevo a vpravo přiměřeně zatmavená a případně/volitelně zmenšená a částečně podsunutá pod aktuální fotku. Při přechodu na další a předchozí fotku by aktuální fotka plynule odjela stranou a ztmavla, a fotka z boku by zároveň najela na její místo a zesvětlila se. Následující fotka by opět již narolovala po straně zatmavená. Tedy něco podobného, jako různé prohlížeče fotek na Androidu/iOS.
Skvělé by bylo, kdyby se daly fotky otáčet vlevo a vpravo, a dalo by se nastavit, že taková změna se zapíše do EXIFu a budou jí tedy respektovat všechny ostatní slušné prohlížeče. Možnost zobrazení základních polí EXIFu jako overlay by byla fajn, a u geotagovaných fotek případně i výřez mapky nebo alespoň přechod na mapu v prohlížeči. A aby to rychle startovalo, tedy žádné hrůzy splácané v .NET. Podpora formátů by stačila základní: JPG/PNG/TIFF/BMP[/GIF].
Zatím jsem nic ani vzdáleně podobného tomuto nenašel.
Prostě hledám něco, co by lépe využilo možnosti a vlastnosti dnešního hardware a posunulo prezentační kvalitu o něco dál, a přitom zůstalo jednoduché a účelné. Na správu fotek mi vcelku stačí Picassa v kombinaci s dalšími nástroji, ale pro rychlé prohlížení/prezentaci fotek bych měl raději takovýto "extra" viewer.
Máte někdo tip na něco takového?