Stránka 2 z 10

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 11. 2007 08:18
od Liu
Vebloud píše:
Liu píše:Tento router má celkovo slabé wifi, takže je to normálka...a/quote]

Právě ho hodlám koupit, takže bzch to rád viděl něčím podložený, abzch se nespolehl jenom na plácnutí na fóru bey ničeho.r/quote]


No neviem, čím to chceš mať podložené. Ja som s ním veľmi nespokojný, dokonca aj mrzne, keď ja niečo robím, sťahujem cez p2p a ešte sa niekto naň zvonku pripojí, buď ako vzdialená správa, alebo na vnútorné FTP, tak úplne zblbne... Mňa odpojí z netu, on ide ďalej, aj ho pingneš, dokonca aj ICQ ide, ale inak nič, musíš ho rebootovať a potom ide normálne. A to som si všimol skoro vždy, keď aj ja znovku pristupujem na moje FTP doma, alebo aj keď len na vzdialenú správu... FW mám už iný, skúšal som nové, meniť to, ale nič nepomohlo. A ešte aj to wifi je slabučké. Niekde sa to tu aj inde spomínalo na fore. Takže ja sa ho hodlám čo najskôr zbaviť. Ja som od začiatku mal veľmi zlý názor na D-Link, už ho pár rokov poznám, a tento router by som si sám nikdy nekúpil, ale dal mi ho bohužial ISP...ale idem ho vymeniť, lebo len ma hnevá. Dám tam Linksys a bude pokoj.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 11. 2007 12:33
od Vebloud
OK dík, za vlastní zkušenost.

Problem s routerem

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 11. 2007 19:43
od petr_svetr
Vazeni,

nedari se minakonektit na internet zkrz diskutovany kousek Di 524. Vse je jakoby ok, do doby nez se ve konfiguraci podivam na status - tam mi to u WAN po nekolika (mnoha) pokusech napise DHCP disconected...

Mam kabelovku UPC, modem Motorola SB5101E SurfBoard. Nemam vlastni IP, takze jsem ve WAN nastaveni nastavil tu prvni volbu pro kabelove modemy bez staticke IP a menil jsem pouze MAC adresu.

...ale stale nic.

Prosim o pomoc...

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 11. 2007 19:58
od sterivap
no já mám rok a půl DI 524 UP (s print serverem) a jsem naprosto spokojen (BTW od včerejška je nový firmware 1.40) , nastevení je dostatečné a pokud se člověk třeba nevyzná, je i defaultní nastavení plně dostačující pro normální použití (včetně firewalu). Wifi je dostatečné pro patrový dům (rodinný domek z roku 1958 bez betonu, z cihel a tvárnic) pokrytí podle Widlí vynikající až velmi dobré, ničím speciálním jsem neměřil :-B :-B

Re: Problem s routerem

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 11. 2007 19:59
od sterivap
petr_svetr píše:Vazeni,

nedari se minakonektit na internet zkrz diskutovany kousek Di 524. Vse je jakoby ok, do doby nez se ve konfiguraci podivam na status - tam mi to u WAN po nekolika (mnoha) pokusech napise DHCP disconected...

Mam kabelovku UPC, modem Motorola SB5101E SurfBoard. Nemam vlastni IP, takze jsem ve WAN nastaveni nastavil tu prvni volbu pro kabelove modemy bez staticke IP a menil jsem pouze MAC adresu.

...ale stale nic.



Prosim o pomoc...


zkus ten firmware.... :-B :-B

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 11. 2007 21:40
od petr_svetr
Firmware jsem zkusil. Slo to bez problemu, nicmene problem to neresi. Stale to same... nevim si rady. Pooteviram okno... za chvili poleti!

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2007 19:05
od mh
Vebloud píše:
Liu píše:Tento router má celkovo slabé wifi, takže je to normálka...a/quote]

Právě ho hodlám koupit, takže bzch to rád viděl něčím podložený, abzch se nespolehl jenom na plácnutí na fóru bey ničeho.r/quote]


Také jsem jeho vlastníkem už nějaký ten pátek a jsem s ním víc než spokojen. Konfigurační prostředí sice není to nej a občas dá zabrat, ale signál mám po celém domu dobrý.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 12. 2007 14:15
od gins-182
Zdravím, mám problém s wi-fi připojením u notebooku Acer. Je v něm integrovaná wi-fi broadcomm, jako wi-fi router, který rozvádí net z kabelového modemu je používán D-link DI-524. Notebook se bez problémů připojí na síť, síla signálu je vynikající, ale zničehonic na půl minuty až minutu vypadne, pak se opět připojí, je připojen minutu až dvě a zase vypadne. Nevíte, čím to může být rušeno? Podotýkám, že notebook je umístěn přes jednu 10cm cihlovou zeď vedle v místnosti, cca 3 metry vzdušnou čarou, síla signálu stále nejlepší a i přesto to vypadává. Není zde žádný bezdrátový telefon, dokonce ani jiná wi-fi síť v dosahu. Už si nevím rady, co tomu vadí, proč to nedrží spojení, předem díky za jakékoliv tipy. Jo, jako OS je Vista Home Premium. Nepomohla aktualizace ovladače wi-fi v notebooku, stejný wi-fi router používám ve svém bytě bez problémů.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2007 15:06
od Lukecz
Známý má podobný problém - net od UPC, wifi ovšem jede maximálně 20 minut, ICQ i netové rádio mu jede dál, ale Opera hlásí,že není připojený k netu :roll:

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2007 15:11
od gins-182
Lukecz píše:Známý má podobný problém - net od UPC, wifi ovšem jede maximálně 20 minut...m/quote]


No jenže tady se viditelně odpojí wi-fi v notebooku od sítě (ikonka vpravo dole s červeným křížkem). Když kliknu na diagnostiku sítě, ukazuje mi to sílu signálu maximální a k síti se nelze připojit. Až po minutě se to připojí samo. Už jsem zkoušel dát i notebook jen kousek od routeru a stále to samé :(

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 12. 2007 15:18
od Lukecz
Právěže se neodpojí, tváří se to jako připojené ,ale web nejede

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 12. 2007 18:12
od evilda
Nejde mi přes toto připojit tiskárna Epson R285, tak abych ji mohl síťově sdílet. Zkoušel jsem to dle návodu od D-Linku a pořád nic. :cry:

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 12. 2007 20:39
od sterivap
evilda píše:Nejde mi přes toto připojit tiskárna Epson R285, tak abych ji mohl síťově sdílet. Zkoušel jsem to dle návodu od D-Linku a pořád nic. :cry: /quote]


ale jde- musíš ale zapomenout na síť. Pouze ve vlastnostech tiskárny, v kolonce porty musíš nastatvit TCP/IP a port musí být ten, který je výchozím-např. 192.168.0.1, povolíš obousměr, název fronty lp1 a bla bla bla a už to pojede

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 12. 2007 19:33
od Marrek
zdarec, potrebovalbych pomoct s prvni instalaci a nastaveni routru DI-524. dostal jsem ho na vanoce a vubec nevim jak ho rozjet?! nepomohl by me s tim nekdo? :cry: :cry: :cry:

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 12. 2007 19:53
od Matysek
Přečíst si manuál - ono je tam dobře popsané, jak to rozhýbat.

Např.: kam zapojit kabel, jak zadat ip roupteru a jake je heslo pro administratora.

Přiznám se, že vlastně netuším, co potřebujete. Resp. mám svou teorii o tom, co požadujete, ale jistý si nejsem.