Stránka 4 z 10

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 11. 2008 09:47
od netopa
Dobrý den, používam tento wifi router ve spojení s ADSL modememem-routerem od O2, bohužel mi nefunguje upload přes tento wifi router, jinak jde. Jak to mam nastavit, nebo kde tkví "zakopaný pes"? Předem děkuji.

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 12. 2008 16:40
od kjubo
Zdravim, mam taky tento router a uz pres rok resim problem s tim ze pokud se pripojim pres wifi tak se mi rychlost prenosu snizi natolik, ze je nemozne byt na netu. Pokud se ovsem ale pripoji nekdo jinej s jinym notesem tak mu vali vse ok. Zkousel sem zachytavat pakety pres wireshark a nic podezreleho sem neobjevil, nesetkali ste se nekdo s timto problemem? diky za radu, jinak notes je HP nx 6310

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 12. 2008 17:00
od g.sus
Zaujimave, ja sa s nx6310 pripajam sice k inemu routru (TP LINK TL-WR543G), ale uplne bez problemov...
Konfiguracia: XP Prof, sietovka Intel PRO/Wireless 3945ABG, ovladac na nu 12.0.0.82

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 12. 2008 18:14
od hunter21
To kjubo:
Pozri aku mas kvalitu signalu... pri pouziti sifrovania by nemala byt pod 70%, bez sifrovania pod 50% je uz dost spatne.
Dalej pozri v utilite k wifi karte percentualnu chybovost... ak je velka, byva vetsinou problem so signalom (antena, spatne umiestenie anteny, odrazy, rusenie, vela vykonu) ...

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 12. 2008 22:37
od kjubo
no kvalita signalu mi kolisa mezi vynikajici a velmi dobra, sifruju klasicky pomoci WEP, i rychlost mi to ukazuje 54Mb/s (jakoze 802.11 g), notebook a router mam od sebe vzdaleny max metr na primou viditelnost bez prekazek a i tak je to spojeni mrte pomale...i ovladac k wifine sem preinstalovaval ale porad nic :(

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2008 19:50
od Zdeněk L.
Ahoj,

mám tento router, připojení k domácí síti mi funguje v pořádku, ale nedostanu se na internet. Pokud ale propojím router s PC i přes kabel, internet funguje. IP adresu má router od poskytovatele přidělenou, ale zkrátka mi přes wifi nepouští internet. Čím to může být? Mám kabelový net od UPC a Visty.

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2009 10:59
od spawnx19
Zdravim,
mam problem u tohoto routru potrebuju PC, ktery je k nemu pripojeny pres LAN nastavit aby mel pevnou IP a ja mohl na tom PC spustit TS server zatim se mi dari rozjet server jen pro lokalni sit, ale z Internetu neni videt. Prosim o pomoc. O:-)

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2009 11:23
od x22
Ja mam skusenost, ze upload pri plnom zatazeni (pri teste rychlosti) spadne (v logu routera pise nejaky CM attack).
Download ide cez wifi (s WPA) 8mbit/s a nastastie nepada (pri 54mbit fyzickom pripojeni). Cez kabel ide rychlejsie.

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2009 16:15
od misamasta85
Ahoj, potřebovala bych poradit s konfigurací routeru Dlink DI-524, dostanu se na adresu, ale ne přes kabel, ale přes wifi, ale dál jsem bezradná, prosím pomůže mi někdo?

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 2. 2009 13:40
od mad_mat
Zdravím. Router D-link DSL-584T co jsme měli od O2 přestal fungovat, tak jsem jako jeho náhradu koupil tento D-524T. Síť běhá v pohodě, i na Wi-Fi, ale na net se nedostanu. Připojený je to takhle. Ze zdi vede RJ11 telefonní kabel do splitteru, o toho vede RJ-45 ethernetový kabel do WAN portu routeru. Ten ale nejeví žádné známky připojení k netu. Kontrolka ani neblikne. Před webový rozhraní jsem nastavil vše jak má být, ale v záložce status je WAN Disconnected a nejde připojit. Nevíte co by s tím mohlo být? Díky.

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2009 15:52
od CharlitoCZ
Já si nedávno tento router také koupil, instalace bez problému - trvala asi 15 minut (a to i přes to, že jsem to dělal poprvé v životě), z toho mi ještě asi 5 minut trvalo než jsem zjistil jak naklonovat mac adresu.

- řekl bych, že část problémů co jsem tu počítal by mohla být třeba právě nenaklonovanou mac adresou - pro laiky jako jsem v tomto směru já bych jen poznamenal, že často mívá poskytovatel nastaveno přidělování rychlosti podle mac adresy - tzn. že pokud dáte mezi síťovku a kabel od poskytovatele router, tak musíte do něj "naklonovat" vaší síťovku.

- komentář k tomu, že má slabší wifinu bych zhodnotil asi jako opodstatněně, do bytu to stačí (přes 2 betonové zdi to projde), ale signál pak i podle toho vypadá..

- misamasta: máš dobře zapojenej kabel z počítače?

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 6. 2009 16:59
od Linkie
ahojte ja mam tiez problem s tymto wifi routrom. internet mam zatial cez kabel. skusala som instalaciu cez CD, to v polovici vzdy zamrzne. skusam to aj prepojenim ethernitovym kablom PC s D-linkom. ale ako nahle to prepojim, nefunguje mi internet a tak ked do weboveho prehladavaca zadam http://192.168.0.1 tak to s nicim vobec nepohne :'(

nevie mi prosim niekto poradit? uz som zufala

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 11. 2009 11:19
od audis
včera jsem tento AP/router nastavoval. Dělal jsem to poprvé v životě. Mno, za tři hodiny jsme to zprovoznil. dva poznatky:

1) při použití pruvodce se uprostřed objevila chybová hláška. (na pc s windows vista). tak jsem ho začal konfigurovat přes pruvodce, kde byly Windows7 a ten se bez chyb dokončil.
2) když jsem ho uvedl do továrního nastavení (20 s držet reset), připojil jsem kabely, zadal http//: 192.168.0.1 nebo jak to bylo, ...> stránka nelze zobrazit. nevím, čím to bylo. bylo to střídavě na obou pc. Nakonec se mi to nějak podařilo. Pak jsem zprovoznil Wan, nastavil nějaké to šifrování a správa AP už byla přístupná z obou. nevím..

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 11. 2009 14:22
od vladimir
audis píše:zadal http//: 192.168.0.1 nebo jak to bylo, ...> stránka nelze zobrazit. nevím, čím to bylo. bylo to střídavě na obou pc.
Je třeba vyčkat, než si počítač převezme nastavení z DHCP serveru, popřípadě je nutno počítač restartovat.

Re: WiFi Router D-Link DI-524

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 11. 2009 15:00
od audis
někdy to šlo, někdy ne, nedokážu vypodobnit kdy a při čem. dík. někdy čekal jsem i 30 sekund a¨nebo minutu a stejně nic. neva, přístě to bud elepší. hodně jsem se naučil včera večer zase:-)