Stránka 1 z 1

Nemohu se připojit k internetu přes Ethernet

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 11. 2007 20:07
od jan.vykotlany
Mám problém, když zapojím ethernetový kabel do síťové karty v počítači a do modemu s označením LAN, tak se mi nechce načíst adresa ze serveru DHCP. Ve vlastnostech síťového připojení vidím místo TYP ADRESY : Přirazeno ze serveru DHCP jen Automatická privátní adresa a pak je rozdílná Adresa IP viz obrázek
Obrázek

Mám modem ASUS vč. USB rozhranní, tedy mohu použit jak ETHERNET tak i USB. Propojil jsem tedy USB s modemem a tady to funguje správně, po zapojení se hned nakonfiguruje připojení, které je správné viz obrázek

Obrázek

Co ale nechápu je, že když tohle vyzkouším na notebooku tak to funguje v pohodě, takže Ethernetovým kabelem to být nemůže ani tím ADSL modemem. Jen v počítači přes LAN nemohu zkrátka surfovat, když to připojím přes USBčko tak internet funguje, tedy načítají se mi internetové stránky.

Nevíte,kde by mohla být chyba a jak jí odstranit ? Nejsem odborník na počítače tak bych potřeboval laickou radu a pěkně polopatě, tedy na co všechno se musí klikat abych tu chybu odstranil ?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 11. 2007 20:18
od P.V.-KILLER
je ta sitovka integrovan na desce nebo je do pci ? Fungovala ti nekdy? Nemas nahodu sitovku od Nvidie ?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 11. 2007 20:24
od jan.vykotlany
P.V.-KILLER píše:Nemas nahodu sitovku od Nvidie ?


ANO mám jmenuje se NVIDIA nForce Networking Controller, proč ?
P.S. Teď mi funguje internet jen přes USB, ale přes Sí'tovku nikoli. A ještě jeden poznatek, jakmile jsem si otevřel vlastnosti a cokoliv změnil a uložil, tak to prostě zatuhlo a musel jsem restartovat počítač. Mám podezření na nějaké viry. :cry:

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 11. 2007 20:27
od P.V.-KILLER
:-) tak si kup novu sitovku za 120 kc do PCI. Znam asi 5 lid co maj sitovky od nvidie a kazda delalo skoro to same, proste nefungovala nebo fungovala jen oproti druhe sitvoce.

treba http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UG0UH88X rozhodne lepsi nezli integrovana :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 11. 2007 20:52
od bedabyt
nejdříve z instalačky základovky přeinstaluj sítovku

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 11. 2007 22:03
od P.V.-KILLER
pak dej vedet jestli ti preistalovani pomohlo :-) docela by me to prekvapilo.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2007 13:17
od vladimir
bedabyt píše:nejdříve z instalačky základovky přeinstaluj sítovku

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2007 19:21
od jahu01
A aky kabel pouzivas. Na prepojenie modemu s PC by si mal tusim potrebovat straight through kabel. Pravdepodobne ta NVIDIA sietova karta nevie rozoznavat medzi straight through a crossover kablom. To by vysvetlovalo ze dva PC sa navzajom daju prepojit, pretoze tie sa prepajaju crossover kablom.