Stránka 1 z 1

ADSL modem na lince ADSL 2+

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 16:13
od konas
Dobrý den.

Chtěl jsem se zeptat, co se stane, když si nechám zvýšit rychlost adsl ze 3Mb na 6Mb. U verze 6Mb píšou, že je třeba ADSL 2+ modem. Mám well PTI-800, je pouze ADSL, není ADSL 2+, ale měl by umět až 8Mb. Půjde mi to se starým modemem po změně? Popř. že ano, jakou rychlostí?

Díky

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 17:50
od meffisto
zalezi od toho ako si daleko od ustredne.
tvoja krabica je schopna dosiahnut 8000/1000 kbps, to znamena ze nemusis mat adsl2 modem.

odporucam zavolat technika ktory premeria vzdialenost od teba k ustredni.

tu je graf...dole vzdialenost k ustredni v metroch a vlavo hodnoty rychlosti adsl a adsl2

graf sa moze lisit v zavislosti od kvality pouziteho hardware (kvality linky)

Obrázek

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 18:21
od konas
Díky.

Mě jde hlavně o to, jestli když mi to teď funguje 3Mb, aby mi to po změně vůbec fungovalo. Aby mi nevnucovali O2 ADSL 2+ modem, když ho třeba nebudu potřebovat.
Takže, pokud mi to teď jede ty 3Mb, tak i po změně na 6Mb a ADSL 2+ by to mělo fungovat minimálně pořád stejně?

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 19:09
od vladimir
Pokud ti telecom přepne linku na standard ADSL2, tak si musíš opravdu pořídit příslušný ADSL2 modem.

I když tvůj modem ADSL umí až 8 MB/s, není kompatibilní se standardem ADSL2 a internet ti s ním nepojede vůbec.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 19:22
od konas
Aha.

Tak přesně tohle jsem chtěl slyšet - jednoznačná odpověď. Pro mě, bohužel špatná. I tak moc díky, kouknu po nějakém modemu.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 19:43
od Rop
Případně se podívej jestli nestačí přehrát firmware u modemu ... :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 19:52
od alliens
Pokud mas linku ADSL2+ a jsi pripojen k DSLAMu ktery je jiz na teto technologii pak musis mit modem ktery je ADSL+,jinak ti to nepojede.
Vim o cem mluvim,pracuji na technicke podpore adsl u O2 :-).Staci Dlink 584T,pokud mas od o2 tak si zavolej na 800123456 pro aktualni nabidku modemu,daji koupit i oficialne za 1100kc,viz: https://fixed.o2shop.cz/produkt.php?kid ... z=0&razt=0
EDIT: Modem musi mit Annex B a protokol PPPoE

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 20:17
od akaria
Až tak bych netvrdil, že mu to na ten modem nepojede. Záleží na vzdálenosti. I modemy pouze ADSL (Xavi 8122r-válí se mi bezprizorně pod stolem) to zvládají. Jsem 50 m od ustředny a v pohodě (taky mě to zajímalo a včera jsem to prakticky vyzkoušel za výměnou za D-link 584).

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 20:21
od alliens
akaria píše:Až tak bych netvrdil, že mu to na ten modem nepojede. Záleží na vzdálenosti. I modemy pouze ADSL (Xavi 8122r-válí se mi bezprizorně pod stolem) to zvládají. Jsem 50 m od ustředny a v pohodě (taky mě to zajímalo a včera jsem to prakticky vyzkoušel za výměnou za D-link 584).n/quote]

Zalezi na ustredne,vzdalenosti a dobrych okolnostech...nevyzkousis,nevis :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 21:37
od meffisto
konas píše:Aha.

Tak přesně tohle jsem chtěl slyšet - jednoznačná odpověď. Pro mě, bohužel špatná. I tak moc díky, kouknu po nějakém modemu.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 1. 2008 22:11
od vladimir
meffisto píše:adsl2 standard je kompatibilny s adsl,

ADSL2 modemy jsou opravdu zpětně kompatibilní s ADSL (po přepnutí v setupu), to máš pravdu, ale naopak to bohužel neplatí.

Možná si to pleteš s kompatibilitou mezi ADSL2 a ADSL2+ modemy.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 1. 2008 00:31
od Weslo
meffisto:evidentně nevíš o čem mluvíš.vladimir má samozřejmě pravdu - nepojede to.I kdyby se to zasynchronizovalo tak se nepřipojí - nebude rozumět modulaci od DSLAM.
ta tvoje tabulka je technologická se skutečnou situací vedení v ČR nemá nic společného
kones:kup si zyxella 660RU za cca 800,- a seš happy

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 1. 2008 11:30
od meffisto
Weslo píše:meffisto:evidentně nevíš o čem mluvíš.vladimir má samozřejmě pravdu

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 1. 2008 11:53
od Weslo
meffisto:to že to máš nastudováno neznamená že víš jak to je ve skutečnosti.Setkávám se s tím že si tohle někdo myslí každý den.
ADSL2+ a ADSL
tohle ti nestačí?
Obrázek

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 1. 2008 15:41
od alliens
Jen male vysvetleni:
ADSL2+ modem je zpetne kompaktibilni s ADSL,naopak to nejde.Modem sice asi bude mit synchro,ale na DSLAMu se asi nedomluvi a komunikace proste nepujde,dnes jsem si to zkousel se starym sagemem a D linkem 584T.
Takze Weslo souhlasim s Tebou a ostatnim kdyz to funguje at jsou radi ze jsou radi.
S pozdravem technicka podpora O2,cislo 800 184 084.