Stránka 1 z 1

Routování z usb modemu.

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 1. 2008 22:42
od SonyLuke
Zdravím, mám na Vás následují dotaz.

Momentálěn řeším u kamarádky domácí síť a moc si nevím rady.

Je připojena přes Bluetone (čili adsl) a jako modem má nějaký Siemens s 1x RJ-11 (tím telefoním) konektorem a s počítačem je to spojený přes USB. Aby se připojila musí se přes jejich program "vytočit"

Koupili si nové notebooky a tak chtějí mít doma wifi. Moc si ale nevím rady jak to celé propojit. Mám doma EDIMAX router BR-6114, ale nejsem si jist, zda-li je to i pro ADSL-asi bude potřeba nějaký přímo ADSL router, že ano?

Mohl by jste mi někdo nastínit jak by to mohlo fungvovat?

Omlouvám se, za tu nesrozumitelnost, ale moc se v tom nevyznám, pokud by jste chtěli nějaké doplňující informace, rád dopíšu.

Děkuj všem, s přátelským pozdravem Lukáš

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 1. 2008 22:51
od froggie
mal by fungovat hocijaky bezny WiFi router, ktory ma integrovaneho PPPoE klienta

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 1. 2008 23:09
od djadja
Přesněji router s WiFi a modemem ADSL. Napřiklad ASUS AM200g nebo jiný. PPPoE nebo PPPoA, což snad umějí všechna tato zařízení.

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 10:23
od SonyLuke
abych tomu dobře rozuměl. Ta funkce PPPoE dokáže nahradit ten modem siemens a pak to bude stačit propojit už jen síťovým kabelem,nebo se atará opropojení routeru a Siemens modemu?

Děkuji

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 10:35
od froggie
router ma v sebe modem pre ADSL, takze ten Siemens nepotrebujes
staci vymenit krabicku, odinstalovat modem z Windows, nastavit router cez webove rozhranie...

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 16:45
od SonyLuke
Moc děkuji...ještě fakt poslední otázka. Odpadá tím tedy i vytáčení (připojování) se k internetu přes nějaký program, či rozhraní. Pokud tedy modem nahradím routerem s adsl modemem, bude to připojeno stále a tak tedy můžu routovat bez nutnosti mít zaplý hlavní počítač. Moc díky za všechny odpovědi, je to přesně to co jsem potřeboval vědět.

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 23:34
od froggie
ano, nepotrebujes ziadny dalsi program ci pocitac