Odpojovani od domaci wifi site

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod UmbroR 11. 1. 2010 20:37

Mam takovy problem poridil jsem si domaci wifi sit (router TP-Link) ale cim dal vic se mi stava ze se mi zarizeni (HTC,netbook,notebok) porad odpojuji v te same mistnosti. Chvilku je siganl vynikajici a za chvili jsem odpojen. A pritom stolni pc ktere mam pripojene s routerem kabelem slape bez problemu. Ale zjistuji ze kdyz mam zapnute to stolni pc tak se ta wifi tak neodpojuje. Prosim poradte co s tim.

P.S. zabezpeceni site mam WPA2
Ericsson T10--Alcatel OT--EricssonT39m--Nokia 3310--Nokia 3410--Motorola--Sagem myX-5m--Motorla mpx220--SE T230--SE T610--SE K750i--SE P990i--Nokia N70--HTC kaiser--Nokia E60--SE k790i--HTC Kaiser
UmbroR
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladimir 11. 1. 2010 21:00

1. odpojování často vyřeší update firmware wifi-routeru (pokud je k dispozici)

2. není tam jiný silný vysílač na stejném nebo blízkém kanále?
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod UmbroR 12. 1. 2010 06:22

jsou tam dve site ale s velmi slabym signalem.
Ericsson T10--Alcatel OT--EricssonT39m--Nokia 3310--Nokia 3410--Motorola--Sagem myX-5m--Motorla mpx220--SE T230--SE T610--SE K750i--SE P990i--Nokia N70--HTC kaiser--Nokia E60--SE k790i--HTC Kaiser
UmbroR
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod UmbroR 13. 1. 2010 07:59

tak jsem prehral fw ale dela to porad..trochu se to zlepsilo ale ne moc...porad to odpojuje
Ericsson T10--Alcatel OT--EricssonT39m--Nokia 3310--Nokia 3410--Motorola--Sagem myX-5m--Motorla mpx220--SE T230--SE T610--SE K750i--SE P990i--Nokia N70--HTC kaiser--Nokia E60--SE k790i--HTC Kaiser
UmbroR
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladimir 13. 1. 2010 08:24

Zkus ještě změnit kanál. Sice vidíš jenom 2 slabé sítě, ale může tam být další s vypnutým SSID, takže ji nevidíš, nebo tě můžou rušit jiné technologie, které používají stejné frekvenční pásmo, (například bezdrátový přenos audio/video signálu).
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mykonou 13. 1. 2010 09:00

Zkontroluj si jaky mas v sekundach na zapujceni adresy (lease time) od dhcp serveru, u jednoho tp-linku se mi stalo ze tam z nejakeho zahadneho duvodu bylo nastavenych cca 10 min tim padem se kazdych 10 min seklo na chvili spojeni
Mykonou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod UmbroR 13. 1. 2010 16:54

Takze kanal jsem zmenil na 7 (mel jsem tam 3) a ten lease time mam 120
Ericsson T10--Alcatel OT--EricssonT39m--Nokia 3310--Nokia 3410--Motorola--Sagem myX-5m--Motorla mpx220--SE T230--SE T610--SE K750i--SE P990i--Nokia N70--HTC kaiser--Nokia E60--SE k790i--HTC Kaiser
UmbroR
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 13. 1. 2010 17:37

120 - to je v sekundach? Zbytecne, je to hrozne malo, staci klidne dny.
A co se tyce stolniho PC, nemas v nem nahodou bluetooth?

Pokud vyloucis ty nejbeznejsi problemy, tak s nejvetsi pravdepodobnosti je ten klupr vadny. Tyhle levne krabicky maji dost velkou zmetkovitost.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod Mykonou 14. 1. 2010 12:11

Jo, je to v sekundach. To je skoro urcite bude ten problem co jsem mel ja, nechutne casto byly vypadky - tech 10 min jsem strelil od boku. Klidne tam nastav horni moznou hranici, nejakych 78000 tusim.
Mykonou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod luborro 14. 1. 2010 12:44

Pohľadaj nejaké rady z tejto adresy :
http://it.cestuji.info/index.html
luborro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod UmbroR 14. 1. 2010 17:25

No zmenil jsem ten kanal a zlepsilo se to. Takze to bylo tim kanalem....ale i ten cas si zmenim..moc vam dekuji za rady moc mi pomohli :tleskani
Ericsson T10--Alcatel OT--EricssonT39m--Nokia 3310--Nokia 3410--Motorola--Sagem myX-5m--Motorla mpx220--SE T230--SE T610--SE K750i--SE P990i--Nokia N70--HTC kaiser--Nokia E60--SE k790i--HTC Kaiser
UmbroR
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků