od mateo.k 25. 5. 2011 19:44
Podle mne má zaměstnanec právo být předem informován o tomto druhu sledování. Viz také diskutované téma, že zaměstnavatel nesmí prohlížet (je to protizákoné) zaměstnaci bez jeho vědomí jeho poštu, byť mu tuto schránku zřídil a platí ji on.
Mě to zajímá i z jiných důvodů. Pro práci musím být mobilní a potřebují přístup na net. A k tomu využívám svůj soukromý internet. To se zamozřejmě zaměstnavateli líbí, protože mi nemusí pořízovat a platit mobilní připojení on.
Takže i z tohoto důvodu by se mi nelíbilo, kdyby se mi někdo tam nepozorovaně vloupával.
Koukal jsem do služebního PC. Vzdálená plocha není zaškrtnutá. Vzdálená pomoc je zaškrtnutá, omezení na 30 dnů u požadavku. Navíc si myslím, že by v tomto případě bylo potřeba provést nějaký úkon povolení, kdyby to probíhalo tímto způsobem.
Nevidím, že by tam byl instalovaný Teamviewer nebo nějaká obdobná aplikace. Samozřejmě by tam mohl být nějaký skrytý proces, který není vidět přes Správe úloh - asi něco takového měl na mysli Bari007, když psal že jsou mnohem účinnější a vhodnější prostředky.
U vlastností připojení k místní síti je zaškrnuta položka Ethernet packet driver (k ní popis: Driver allowing communication via non - standart Ethernet packets). - nevím na co to je, jestli to patří stanartně k ovladači síťové karty.