Stránka 1 z 2

Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2011 09:59
od mrkvi
Zdravím, mám internet od O2 a přešel jsem na jejich nové VDSL. S touto objednávkou mi přišel i nový modem s wifi "Comtrend VR-3026e". Jelikož máme velký dům, tak mi wifi nedosáhne do všech míst kde bych signál potřeboval a tak mám ještě Wi-Fi router D-link DIR 655. Mám představu takovou, že z LAN 1 portu na modemu vyvedu ethenetový kábl do WAN portu na D-linku a ten bude fungovat čistě jako repeater. Skutečnost je ovšem jiná a D-link se stále nemůže spárovat s modemem. Jak nastavit na routeru mód repeater, nebo bridge netuším, protože moje znalosti sítí nesahají tak daleko...

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2011 10:03
od Bari007
Máš zmatek v pojmech ;)

Repeater (v češtině opakovač) jen přijme signál přes WiFi a rozešle ho dál - spojení kabelem není možné.

To, co chceš ty, je režim AccessPoint. Takže stačí zapojit kabel do některého LAN portu (WAN zůstane nezapojený), na LAN část nastavit IP adresu ze stejné sítě, jako má Comtrend na LAN, ale mimo rozsah jeho DHCP serveru a na Dlinku vypneš DHCP server.

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2011 10:37
od mrkvi
Díky za odpověď, ale zatím to moc nechápu. Mám to zapojené jak si říkal, ale ty IP adresy nechápu. Na modemu jsou následující čísla: LAN adresa je 10.0.0.138, MAC je 255.255.255.0 a rozsah DHCP serveru je 10.0.0.32 až 10.0.0.254. Takže jestli tomu rozumím musím na routeru nastavit LAN adresu jinou než 10.0.0.32 až 10.0.0.254 a vypnout DHCP

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2011 10:53
od Bari007
Rozumíš tomu správně ;) Nastav na LAN část Dlinku například 10.0.0.10 a vypni na Dlinku DHCP server. Kabel z LAN portu Comtrendu zapoj do LAN portu Dlinku. Administrace Dlinku poté bude dostupná na IP adrese 10.0.0.10

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2011 12:23
od mrkvi
Tak zase nic. Router si drží pořád adresu 192.168.0.1. Když ji dám změnít na 10.0.0.10, tak po restartu se změní na 169.254.31.240 a nelze se do jeho prostředí připojit ani z jedné adresy (Snažím se na něj připojit z iPadu).

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2011 12:56
od Bari007
Zkontroluj, jaká adresa je na WAN. Na WAN a LAN nesmí být adresy ze stejné sítě, tj. v tomto případě 10.0.0.0/24
Doufám, že po každé změně nejdřív klikneš na Save (Uložit) a poté dáš restart routeru (ne Reset do továrních nastavení!).

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2011 13:36
od mrkvi
No to tam není. Na routeru je WAN 0.0.0.0. Podle mě tam i nic být nemůže, protože do WAN portu není nic zapojeno. Samozřejmě že dávám save a pak teprve restart

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2011 13:38
od Bari007
Zkus na WAN nastavit třeba těch 192.168.0.1, jestli to nepomůže. A na LAN 10.0.0.10

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2011 14:00
od mrkvi
Já to pak zkusím, teď musím do práce. Každopádně mockrát díky za rady. Ozvu se

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 6. 2011 23:12
od SevenOfNine
Hm. Myslím, že záleží na tom zda oba routery mají zapnutou WIFI síť. Comtrend podporuje WDS - je třeba si o tom něco přečíst. Comtrend také podporuje dvě LAN.

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 6. 2011 23:28
od Bari007
Na co WDS, kdyz zarizeni budou spojena kabelem? A proc by zalezelo na tom, jestli maji obe zarizeni zapnutou WiFi?

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 6. 2011 11:09
od kobli
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na tu druhou možnost - nastavení Comtrendu jako repeater přes WDS. Nemám možnost tahat kabel, respektive bych musel vrtat tolik děr, že toto řešení se mi jeví jako elegantní.
Pároval bych ho s Ovislinkem WT-2000R, který by podle všho měl mít Repeater mode. viz. http://www.speedguide.net/routers/airlive-ovislink-wt-2000r-turbo-g-wireless-router-735
Pomohl by mi někdo jak správně obě zařízení nastavit???? :-]
Respektive u Comtrendu mi není jasné jaký režim mám aktivovat ve WDS volbě - jestli ap nebo bridge. K comtrendu je také připojeno jedno zařízení kabelem. Dále rozumím, že navzájem vyměním Mac Adresy obou zařízení a nastavím jejich vysílání na stejném kanálu, včetně zabezpečení. Musí se také shodovat názvy SSID??
Na jakou siť se potom budu hlásit, když budu mít na stejných kanálech, stejné názvy i zabezpečení. Dojde ke sloučení s jedním názvem???

Díky za pomoc ...

T.

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 6. 2011 16:01
od Bari007
Ten Comtrend umí režim WDS? V manuálu jsem o tom nic nenašel.

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 6. 2011 17:07
od RossiD
Nechci zakladat nove tema, zeptam se zde:
Bude Comtrend fungovat v rezimu "bridge" s routerem D-Link DIR-615 ?Nedari se mi najit zadne informace ohledne spoluprace tohoto zarizeni s modemem vDSL .Dekuji za info !

Re: Spárování comtrend VR-3026e a D-link DIR 655

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 6. 2011 17:10
od Bari007
A je nějaký důvod, aby nefungoval?