několik let (asi 5) mi doma úspěšně běžel TP-Link WR541G/542G v4 wifi router. Router šíří wifi a mám po domě rozvedené kabely a udělané zásuvky.
Včera jsem (při připojení přes wifi) začal zaznamenávat výpadky konektivity, dlouhé odezvy, Resolving host ... a zjistil jsem, že se mi neuvěřitelně ztrácejí pakety. Router mám od sebe kousek - a normální odezva je >10ms. Po restartu routeru vše jede normálně, ale za chvíli se pakety začnou ztrácet (při pingu na bránu = router) a připojení jde do háje. Do zásuvky jsem tedy připojil další wifi vysílač, přes který to jede dobře (resp. je to pomalejší, ale žádná ztráta paketů) a který používám k dokrývání pracovny a zahrady (nějaký levný Tenda). Z toho mi plynulo, že se ztrácí pakety přes wifi a po kabelu to jede dobře - ale dnes jsem zjistil, že mám jeden PC na kabelu, kde se pakety ztrácejí taky ...
Napadá mě několik možností:
- router se odebírá do křemíkového nebe
- někdo se mi naboural do sítě (což je divné)
- jsem lama a něco jsem přehlédl (i když do nastavení routeru jsem mezitím nesahal).
Nemáte někdo nějaký tajný tip co s tím? Router mám strategicky vedle skříně tak, že abych se k němu dostal, musím ji celou vyklidit a posunout

Díky
Packy