Stránka 1 z 1

Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 09:34
od J-ST
Cafte, potreboval by som vysvetlit jednu zahadu. :-) ako je mozne, ze elektrika v zasuvke funguje iba v pripade, ze je zasunuty sietovy kabel v PC? Pokial vytiahnem kabel z pocitaca, elektrika prestane ist... Pocitac i monitor je vypnuty zo zasuvku, ale elektrika v miestnosti funguje iba ak je sietovy kabel v PC.. Ma niekto realne vysvetlenie?

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 09:40
od eLzyx
síťový kabel = LAN, nebo 230V?
každopádně som z toho volaký zmetěný :shock:

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 09:42
od vladimir
Odhadem uvolněné šroubky v zásuvce. (Pokud máš hliníkové rozvody, uvolňování šroubků je dost běžné).

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 09:46
od Neo177
nemas nahodou inteligentnu domacnost?

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 09:55
od J-ST
sietovy kabel - myslim LAN.. :) jedna sa o klasicke kancelarske priestory, nie intel. domacnost... Ohladne uvolnenych srobov v tej zasuvke, vedel by si mi to popisat blizsie? Pretoze je nerozumiem tomu, ako je mozne, ze ked mi ide cez LAN 220V ,tak sietovka v pc i switch su v pohode.. vdaka

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 10:04
od Mike.M
Pozvi si eletrikare nez ti neco shori. LAN by nemel mit nikdy vliv na 220V kancelari, a pokud ano delal to nejaky diletant a PC te muze zabit. Pokud neco prorazi a indukuje na sitovku a to muze probijet na kostru PC. takze nelaboruj a najdi eletrikaře.

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 10:08
od jackbrno
J-ST:

tohle opravdu normálně NENÍ možné, takže máte něco hodně blbě v rozvodu 230V. Pozvi hodně rychle odborníka, který se na to podívá, jinak riskuješ velký průšvih.

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 10:09
od J-ST
jj.. to som uz spravil, sietam sa venujem, ale elektrike uz nie.. :) problem bol pravdepodobne so zle zapojenym nulakom v zasuvke vo vedlajsej miestnosti.. Len ma zaujimalo, ako to mohlo mat takyto vplyv, kedze su to rozdielne rozvody a netusim ako mohol byt uzatvoreny obvod a vsetko fungovalo ako ma.. to je pre mna ta zahada :)

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 11:01
od Nargon
Nevím co tam máte za rozvody, ale napadá mě například použití stíněného ethernet kabelu, kde to stínění má být uzemněné. Což lze asi připojit na kolík v elektrické zásuvce. A pak to tam nějak mohlo jít přes to stínění. Ale fakt nevím. Se stíněným vedením se téměř nepotkávám a je mi divné že by jste ho tam měli.

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 11:02
od vladimir
Pro zajímavost cos myslel tím síťovým kabelem? Opravdu LAN ethernetový kabel, jak pochopili ostatní, nebo 220V kabel, jak jsem pochopil já?

Pokud to byl ethernetový kabel, možná používáš stíněné kabely, které ti obvod uzavřely přes nějaký jiný uzemněný síťový prvek (switch, jiný počítač...) a můžeš být rád, že tě to nezabilo.

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 11:07
od J-ST
Pouzivame tienene rozvody.. a tato situacia ma aj napadla, ale ako som povedal, nie som elektrikar, tak si neviem predstavit ako mohol fungovat el. obvod, kedze pc bolo odpojene zo zasuvky, tam padom nebolo uzemnene..

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 19:06
od Kysa
Nevím jestli jsem dobře pochopil tu šílenost co měls doma, ale nemáš náhodou v pc i TV kartu?

ps: Předpokládám, že nemáš 3fázový přívod, ale 1fázový (do bytu), to by ses divil ještě víc..... Ale jenom chvilku ;)

Re: Elektrika preraza cez sietovy kabel

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2016 20:25
od Mike.M
Kysa: rika ze to ma v kancelari nekde. Ne doma.