Dobrý den,
Mám doma 2 wifi routery. Do jednoho wifi routeru je připojen kabelově přívod internetu (do LAN konektoru) z přístupového bodu od providera, tudíž nefunguje jako router, ale jako ap se switchem (WAN konektor není zapojen). Provider poskytuje DHCP ze sítě 192.168.100.0 (255.255.255.0).
Poté sem pořídil druhý wifi router, kterým sem chtěl stávající wifi síť rozchodit. Oba routery jsou značky Tenda, ale ani tak se mi nepodařilo rozchodit WDS. Poté jsem v nastavení druhého objevil položku WAN medium, přes kterou jsem se bezdrátem připojil na první router a stávající wifi síť pod jiným ssid tímto rozšířil.
Problém ale je, že jakmile se připojím k druhé wifi síti, tak tato síť má adresu 192.168.0.0 (255.255.255.0) a tudíž je vlastně za routerem (wifi signál z 1. sítě přijímá do WANu). Chtěl bych se z této sítě připojit na první síť, ve které mám datové úložiště na adrese 192.168.100.100.
Dá se to nějak udělat?
Do budoucna plánuji k druhému wifi routeru přivést kabel a připojit ho do LAN konektoru. Nyní to bohužel není možné.
Děkuji.