No, tohle by se rozhodně stávat nemělo. Maximálně pokud má nějakého stupidního lokálního poskytovatele internetu, tak tam může být vidět třeba sousedův router, ale rozhodně už ne zařízení zapojená za ním, tedy sousedovy telefony. Nicméně mě se stalo úplně to samé, náhodně se mi v síťových zařízeních objevovaly různé mobily typů, které zaručeně nikdo z nás doma neměl. Nikdy se mi ale nepodařilo ho chytit zrovna v okamžiku, kdy by byl ten mobil připojen a měl přidělenu IP od DHCP. Windows si to nějakou dobu pamatují a zobrazují zařízení i když už připojeno není. No a příčina? Velmi hloupá

Kdysi jsem pro nějakou návštěvu u nás v routeru zapnul vysílání druhého SSID (nechtěl jsem dávat přístup náš) a zvolil jsem stupidní heslo 12341234. Pak jsem na to zapoměl a to byl celý problém. Jelikož bydlím mezi paneláky, existoval v dosahu dostatek "hackerů", kteří se zkoušeli připojit na moji wifi a moje "zabezpečení" jim nedalo moc práce

Po vypnutí návštěvnického SSID se slabým heslem už je klid, nikdy se mi žádné cizí zařízení už nezobrazilo. Takže osobně bych si vsadil na stupidní uhodnutelné heslo, případně se tam někdo dostává přes WPS. Řešení: nastavit opravdu kvalitní heslo (předpokládám, že nepoužíváš nic horšího, než zabezpečení WPA2/AES!) a vypnout funknci WPS. Potom ten problém určitě zmizí