Stránka 3 z 3

Re: VPN router

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 2. 2019 17:48
od Nargon
Takže jedno nastavení tvého modemu jednou funguje a jednou ne?
Tedy konkrétně:
1) Pokud je prohlížeč připojený přes mobilní data vodafone, tak to funguje. Tj při zadání adresy se ti zobrazí info o nevalidním certifikátu a když klikneš na pokračovat, tak se ti zobrazí přihlašovací obrazovka. Je to tak?
2) Pokud je prohlížeč připojený přes O2 VDSL (T-Mobile), tak to nefunguje. Tedy částečně nefunguje. Zobrazí se ti info o nevalidním certifikátu a když klikneš na pokračovat tak nic a zobrazí se jen prázdná stránka. Když si klikneš na "zobrazit zdrojový kód stránky" tak je buď úplně prázdný nebo tam je jen část HTML kódu. Je to tak?

Pokud ano, tak už jsem se s podobným chováním setkal. Nebudu tu dlouhosáhle vysvětlovat proč, ale mohlo by pomoci snížení hodnoty MTU. Podle toho co jsi psal máš na WAN nastaveno 1492, zkus tam dát cca 1450 nebo 1400. Nižší hodnotu než 1400 asi nemá cenu zkoušet, ale chceš-li mít jistotu, zkus třeba 1000. Pokud to ani s tímto snížením nepůjde, tak tam vrať 1492, není to tímto. Pokud to ovšem po snížení MTU půjde, tak by chtělo nastavit MTU na maximální hodnotu, se kterou to ještě funguje tak jak má. A to bude zdlouhavá práce metodou pokus-omyl a hádáním, která hodnota ještě jde a která už ne. Když se ti to nebude chtít zkoušet tak fungovat bude i ta nižší hodnota, jen se možná lehce sníží rychlost připojení.

Re: VPN router

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 2. 2019 22:54
od Zynk
Nargon > v bodech 1,2 přesně tak. jenom doplním že prostřednictvím mobilního operátora Vodafone po zadání loginu normálně načte webové rozhraní-stránku. a jdu testovat snížením hodnoty MTU.

-- 14. 2. 2019 23:23 --

snížil jsem hodnotu MTU na 1450 a už se nezobrazí vzdáleně stránka ani prostřednictvím mobilního připojení Vodafone.

Re: VPN router

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 2. 2019 16:07
od Zynk
vrátil jsem hodnotu na 1490(původně bylo 1492) a vzdálený přístup prostřednictvím mobilního připojení Vodafone funguje. Pevné VDSL O2,T-mobile stále ne. Při hodnotě 1450 nešlo z žádného připojení.

Re: VPN router

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2019 10:53
od Nargon
To je velice zvláštní chování. Snížení MTU by nemělo způsobit nefunkčnost toho co fungovalo. Ještě by mě zajímalo. Když jste měl těch 1450, tak internet skrz tento router fungoval? Tj dostal jste se na weby? A to nejen české, ale i různé zahraniční?

Re: VPN router

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2019 15:08
od Zynk
po zapsání hodnot mi připadalo že modem se déle loguje při synchru s ústřednou. připadala mi i delší prodleva při routě mezi veřejnou a vnitřní sítí. potom internet normálně šel. čas pingu ven průmernej - totožnej s nastavením hodnoty 1492 možná při 1450 lehce horší. Stránky otevřít šly ale nabíhaly pomaleji.

Re: VPN router

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2020 16:00
od Zynk
Ahoj. Všem zůčastněným díky za snahu. Ale vyřešeno. ISP zřeimě blokuje protože jak už jsem výše psal tak prostřednictvím netu od jiného vše funkční. Vyřešeno na jakémkoliv připojení pro přístup prostřednictvím VPN. Ale mám jiný dotaz: potřebuji vytvořit VPN na router abych byl jakožto ve vnitřní síti LAN. Vzdáleně ale abych připojen na ping jako když jsem ve vnitřní síti. Předem díky za rady.