Stránka 1 z 1

Router Edimax br-6104k a karneval. POMOC

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 8. 2006 19:00
od balik123
Ahoj mame doma dva compy a chtel bych je mit propojene pres tento router (aby byly zaroven sesitovane) No a po pripojeni to normalne najede (na obou pocitacich) ale nejdou otevrit internetove stranky. tak jsem vlezl do nastaveni routru a vse nastavil teda mimo host name to nevim co je (mozna je to ono)

jde nejako zjistit jestli to jede?
¨
Diky za pomoc

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 08:41
od Igracek
No jo, měl sis koupit ten Edimax ode mě, to bych Ti pak poradil, takhle máš smůlu.

Ale teď vážně: Karneval už nějakej pátek dává dynamickou veřejnou IP adresu, takže ve WAN settings nastavíš Dynamic IP. Protože v továrním nastavení má Eda zaplý DHCP server, nemusíš už nic víc řešit, akorát na síťovce v komplu musíš mít v TCP/IP nasaveno "získat adresu IP z DHCP serveru automaticky" a "získat adresu serveru DNS automaticky"

Předtím, než změníš to nastavení WANu, vyresetuj router do továrního nastavení, ať tím zrušíš všechny ty kokotiny, co jsi tam předtím určitě ponastavoval.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 08:56
od balik123
ja jsem nikdy nerekl ze ho nechci od tebe jen kdyz jsi se asi tyden neozval tak jsem to musel zacit resit..Potreboval jsem to docela nutne...

jinak moc diky zkusim to.... ale kdyz vlezu do nastaveni routru tak dam tam ten wizard ze a prvn je pasmo a cas t odkliknu a druhy je host name a mac adresa co se nastavuje tam?
skakne to tam i kdyz nastavim kliknu na tu dynamic ip....

Moc diky za pomoc

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 08:58
od Igracek
Nedávej wizard, jdi do general setup.

Ještě jsem si vzpomněl na důležitou věc - nejdřív raději na několik minut vypoj ze zásuvky kabelový modem, pak si načte MAC adresu routeru.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 09:09
od balik123
Ok ale porad nevim zda mem neco nastavit na tom host name...

jak si muze modem nacst mac adresu routru kdyz bude vypojenej ze zasuvky... :)

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 09:34
od Igracek
:lol: To nemůže, ale až ho zapojíš...

Nejsem teď u toho routeru, abych se mrknul, co a kde to tam nastavuješ, možná by bodl obrázek, ale předpokládám, že se tam nic nevyplňuje.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 09:58
od balik123
Jasny tak jsem to zkusil a fakt si to nacetlo mac toho routru jenze pak byl docela problem v tom ze uz nesel internet nikde... :) Ani na muj pocitac pres USB ani na pocitac v druhem pokoji normalne na primo pres sit a samozrejme ani pres routr...
Ja fakt nevim... nevyznam se v tom... :(

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 10:34
od Igracek
A co máš nastavený v těch komplech? Je na nich, aby ziskavaly IP adresu a adresy DNS z DHCP serveru, tak jak jsem psal v prvním příspěvku? Připadá mi, že to tam nemáš.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 10:45
od Fórum
Musíš povolit IP adresu routeru (192.168.x.x) ve firewallu.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 10:49
od Igracek
Nebo nejlépe firewall v komplu vypnout, aspoň do doby, než to rozchodíš a pak přemejšlet, co kde jak povolovat. Router má také firewall (koukni, jestli je enabled), takže je to relativě bezpečné.

Edit: Samozřejmě pokud v komplu nějalé to Kerio/Zonealarm/NIS a podobně vůbec máš. Myslím, že windowsácký firewall by to neblokoval.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 13:13
od balik123
jj jasne ze to mam ziskavat autmaticky a firewall mam ve win vypnutej... vse udelam podle navodu.. pripojim sitovku k routru a vypnu na par minut modem po najeti si to nacte mac adresu routru ale net z tech pocitacu nejde... fakt nevim co s tim?

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 14:47
od balik123
je to tu uz to jede... :) mazec... :)

jen musim doresit jeste jednu vec a to... mel jsem pripojene dva pocitace a ted jsem k tomu donesl dalsi a na tom po pripojeni do routru net nejde... to je jedna vec

a potom tenhle router by mel obsahovat switch ze? Jak se prosim daji ty pocitace sesitovat? diky

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2006 14:52
od infmtk
balik123 píše:a potom tenhle router by mel obsahovat switch ze? Jak se prosim daji ty pocitace sesitovat? diky


Ty pocitace uz v siti jsou :D
Pokud ti jde o nastaveni sdileni souboru tak to je popsano ve FAQ

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 8. 2006 22:39
od balik123
bezva tak sit uz jede... i net no proste vse ale jen se dvouma pocitacema.. Cim by mohlo byt to ze dkyz jsem prinesl treti pocitac a sitovkou ho pripojil k tomu routru tak sitovka napsala omezene nebo zadne pripojeni? Moc diky