iPhone (5)z usa

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dorim 8. 4. 2014 08:28

Dobrý den,potřebuji se zeptat.Kdyby jsem si objednal iPhone z USA fungoval by mi v ČR?
Dorim
Junior

Odeslat příspěvekod dragokazov07 8. 4. 2014 09:05

Pokud jej nekoupíš od operátora (dotovanou verzi), tak by teoreticky měl, ale u použítých ti to nezaručí nikdo. V USA je blokování telefonu na konkrétního operátora stále běžná praxe. Avšak, když vezmeš v úvahu, že při dovozu zaplatíš DPH 21% a budeš mít záruku jen 12 měsíců, tak zjistíš, že nákup v ČR se vyplatí více.
Všichni lidé jsou špatní, dokud je nutnost nepřivede k tomu, aby byli dobří. (Machiavelli)

Linux je přátelský operační systém, své přátele si však vybírá sám.
dragokazov07
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 8. 4. 2014 10:32

Kromě DPH nejspíš zaplatíš i CLO. A má Apple vůbec mezinárodní záruku na iPhone? Celkem bych si tipnul, že záruka na iPhone koupený v USA bude platit pouze v USA, takže reklamaci bys musel řešit v USA.

Jo a navíc ceny uvedené na webech jsou bez DPH, takže si k tomu přičti i DPH země, kde bys objednával. Ve výsledku je to tedy nesmysl. Smysl to má tehdy, pokud bys byl v USA a objednal si to přímo tam.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Frees 8. 4. 2014 10:51

To nie je pravda, na elektroniku sa plati clo 0 percent, a na novy iphone plati jedno rocna medzinarodna zaruka. Odblokovany iphone od 4s vyssie bude urcite fungovat, nakolko sa jedna o world phone tj podporuje eu aj us mobilne siete. U operatorov je to trochu zlozitejsie no niekde som cital ze americki operatori kvoli nejakemu zakonu o lte nesmu uz viac blokovat nove telefony, nvm ale co je na tom pravdy
Frees
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 9. 4. 2014 05:12

Bari007 píše:Kromě DPH nejspíš zaplatíš i CLO. A má Apple vůbec mezinárodní záruku na iPhone? Celkem bych si tipnul, že záruka na iPhone koupený v USA bude platit pouze v USA, takže reklamaci bys musel řešit v USA.

Jo a navíc ceny uvedené na webech jsou bez DPH, takže si k tomu přičti i DPH země, kde bys objednával. Ve výsledku je to tedy nesmysl. Smysl to má tehdy, pokud bys byl v USA a objednal si to přímo tam.


Na všechny zařízení koupený přímo u Applu nebo u APR (NE U OPERÁTORŮ) se vztahuje roční mezinárodní záruka rozšiřitelná pomocí Apple Care + záruka v dané zemi podle jejich požadavků (tzn. koupíš iPhone, jedeš do itálie, reklamuješ, opraví... jakmile uplyne rok, už musíš u prodejce, ale mám takovej dojem, že třeba zrovna iStyle bere ve všech zemích EU zařízení z jiné země koupené u nich taky na dvouroční záruku, kterou vnucuje EU)
anonymni

Odeslat příspěvekod mimous 9. 4. 2014 21:16

Frees píše:To nie je pravda, na elektroniku sa plati clo 0 percent, a na novy iphone plati jedno rocna medzinarodna zaruka. Odblokovany iphone od 4s vyssie bude urcite fungovat, nakolko sa jedna o world phone tj podporuje eu aj us mobilne siete. U operatorov je to trochu zlozitejsie no niekde som cital ze americki operatori kvoli nejakemu zakonu o lte nesmu uz viac blokovat nove telefony, nvm ale co je na tom pravdy


Na to jsi přišel kde?
Pokud vím, tak zrušení cla na dovozy z usa se stále projednává.
mimous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Shitman 9. 4. 2014 21:22

Clo se platí. Že malé zásilky často pouští i bez něj je věc jiná.
The Shitman
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod majkom 9. 4. 2014 21:42

Objednavaj iphone unlocked a gsm verziu (v usa je este cdma, ta by ti u nas nebezala). Pokial ti to niekto bude prenasat, je velmi mala sanca ze ho vyhmatnu a budes musiet platit dph a clo... (Rataj ale so sales tax - v californii myslim10 percent, zalezi od konkretneho statu usa). Zaruka je rocna celosvetova.. Pokial to mas objednat a dat si zaslat - pripocitaju ti automaticky doh a clo - neoplati sa.

Ad bari: vsimol som si ze sa casto vyjadrujes k dotazom ohledne apple a nemas k tomu vedomosti, zbytocne negativne dezinformujes, drz sa toho, v comsi doma(je toho hodne a v tom ta uznavam)
majkom
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků