Zamrzání PC

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod x-error 24. 6. 2014 15:41

Zdravím,
měl bych dotaz na zamyšlení, proč může PC zamrzat. Cca jednou za měsíc se mi stane, že mi při jakékoliv operaci (nemusím dokonce ani u PC sedět) zamrzne počítač. Hudba se na pozadí přehrává dál, k virtuálním počítačům je možné se připojit přes RDP a fungují, dokonce běží i služba IIS na hostujících Windows 8.1 (nedávno reinstalované, abych vyřadil chybovost systému).
Pouze obraz "zmrzne" a není možné se k těmto win připojit přes RDP (ta se autorizuje, ale zůstane jen černá obrazovka, která po chvilce expiruje)
C disk je na SSD, který jsem vyměnil, protože jsem měl podezření na disk, ale PC mrzne stále. PSU je taktéž vyměněné a výkonem rozhodně stačí (700 W). RAM 32 GB (4x8 GB) - testováno přes memtest 86 (i +) a bez problémů...
PC je sestaveno z Intel Core i7 3930K + základní deska ASUS P9X79. Grafika je starší - GTS 250, ale na původním PC problémy nedělala.

Nějaký nápad na postup?
Naposledy upravil myšpulín dne 24. 6. 2014 16:05, celkově upraveno 1
Důvod: Téma přesunuto.
x-error
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 24. 6. 2014 15:52

Problemy se resi jinde, takze si to nech presunout tam, kam to patri > sestavy > problemy

Rozebrat, promerit, otestovat, projet logy, updatovat a testovat. Pokud je to studenak, tak to budes hledat dost blbe. Muze to delat driver, vadna grafika, ram nebo klidne B0 bug/feature v radici (sifrovany?). Zadny logy nebo vysledky testu/mereni neukazujes a nikdo s tim nic neudela.

700W nerekne nic, to neni zajimavy udaj a chcipnout muze i Platimax od Enermaxu, to jsem si vyzkousel sam na sobe.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cernakus 24. 6. 2014 16:01

Jednou za měsíc? Na to mám dvě slova - Nemáš ECC.

Nápad - smiř se s tím. Prostě bez ECC je při dlouhém nonstop provozu vysoká pravděpodobnost, že chyba nastane v chráněném úseku OS se s tím obvykle nedokáže vypořádat.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Matysek 24. 6. 2014 16:04

Mala rada ... na zive o ECC nemluv, to jsou zakazana slovo a pokazde se najde nekdo, kdo ti da "enterprise" sezrat. Nejaka vhodnost nebo nevhodnost, tohle je zazrak jmenem i7 - in general.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod r34ktor 24. 6. 2014 18:20

Nějaké OC? Já se s takovým chováním setkal u jednoho ne zcela ideálně přetaktovaného PC.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků