Jaký software nejlépe „vyčistí“ Windows 7/8?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 6. 2014 11:23

A co spíš napsat proč nepoužívat tyhle nástroje.... to by mělo lepší přínos.

Hlavně pokud tomu nerozumím nevrtám se v tom !
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Shitman 26. 6. 2014 11:26

Penik - Neboj se nic, páni redaktoři nemůžou své ovečky o tenhle balast připravit. A my, co tomu trochu rozumíme, alespoň nepojdeme hlady - budeme díky nim mít víc práce při oživování mrtvol. :)
The Shitman
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Penik 26. 6. 2014 11:34

Python.p píše:A co spíš napsat proč nepoužívat tyhle nástroje.... to by mělo lepší přínos.

Hlavně pokud tomu nerozumím nevrtám se v tom !


A proč těm lidem tedy rovnou neukázat cestu, že to jde i jinak bez potřeby sw třetích stran?
Penik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 6. 2014 11:44

Me se neptej ja nejsem redaktor... Se zeptej pana Polesneho ;)

Ale řekl bych ze popsani proc to nepouzivat je o dost slozitejsi jak vzit 5 nazoru odsud, dat to do 5ti kapitol a pridat tam link na dany program. Tahle "novinarina" nesmi zabrat vic jak 10 minut na clanek...
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod oooooooooo 26. 6. 2014 11:59

tarikumi píše:Ty zas nechapes, ze co popisujes v milionech krocich se da s pravit jednym klikem. Ano umim to spravit i manualne, ale proc stracet cas,

V rychlosti jak to dělaš manualně že s tim ztraciš čas - konkretně - o něco vyš maš ode mně nastřel,čast kodu...
Takže jestli bys byl tak hodnej - pastni tvuj postup - můj postup je 15 minut jednorazově nastaviš potom už nic nespouštiš a nestaraš se - až objeviš zakladni funkce a planovače nebudeš ze sebe dělat hlupáka - sorry za poněkud přisnějši vyraz ale jinak to popsat nejde.Pokud ovšem popišeš že to umiš manualně - ja jsem přesvědčen pevně že ne,tak OK beru že z nějakyho podivnyho důvodu použivaš pomalejši,vice rizikový a meně pohodlny způsob...
Prosím prosím a neber za nenavist nebo vášen konstatování že napřiklad tune up je debilní nastroj - důvody a to konkretní jsem uvedl...Zbytečné služby ktere spouští,nekompatibilita se spoustou věcí - viz jeho list,verze co verze opravovane zasadní bugy,obrovsky problemy kdy maš konflikty napřiklad s legrackama typu Anti-Theft Technology pokud se o ně stará např PS modul a tady konči mimochodem veškera sranda.
Nikdy ale nikdy jsem jednoho jedineho zastance napřiklad tune up neslyšel že by řekl jak funguje volba XYZ že opravdu ví kde se nachází alternativa v systemu kde lze totež realizovat.Jednoho jedineho jsem neslyšel že by popsal algoritmus nebo že by měl o něm větši potuchu než že ma ikonky,na něco klikne.Většinou se spiš zasměju když zjistim že uživatele ani netuši co za služby sebou tahne.Takže prosím - fakt rád uvidím jednoho jedinyho uživatele těchtzo udělatek kterej ukaže že umí s planovačem,umí do něj vložit dejme tomu blbost typu delete temp,starši než dva dny pouze,spust po startu,silent,s opravněnim - nebo nezavisle na přihlašení..zajima mně to jenom z jednoho důvodu - jestli obhajci tune up a těchto kravin obhajují program,obhajují ty uživatele kteři jsou neznalí,ti ale žadnou obhajobu nepotřebujou - těm je toto egal šumafuk...Nebo jestli prostě obhajují sami sebe že tyto blbosti použivají.Jde to zjistit jednoduše - pokud umí oba způsoby může s ním byt nějaka diskuze o něčem..Má s čim porovnavat.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jakub32 26. 6. 2014 23:20

Nejlepší je používat sandbox, svoji hlavu, defragmentaci, při instalaci programu si nenechat nainstalovat nějaký balast navíc (většina programu které takový balast instalovat chtějí jsou samy balastem), používat čištění od windows a zakázat programům všechno co nechcete aby dělaly.
+ alespon 1x za rok si obnovit bitovou kopii Windows ze zálohy a udělat si revizi systému a počítače + uklidit si bordel na disku.
Za Experta se nepovažuji, budu rád když mi řeknete proč je něco z toho špatně.

PS:Neznáte příkaz nebo něco v nastavení Windows co odstraní všechny kompletně duplicitní soubory nebo podsložky v určité složce? Mám složku plnou písniček v různých složkách podle typu a od koho jsou, ale spoustu jich tam mám 2x a přitom se jmenují jinak.
Díky.
Jakub32
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 27. 6. 2014 02:14

$one = Get-ChildItem C:\temp\test1 $two = Get-ChildItem C:\temp\test2 $matches = (Compare-Object -ReferenceObject $one -DifferenceObject $two -Property Name,Length -ExcludeDifferent -IncludeEqual) foreach ($file in $matches) { Remove-Item c:\temp\test2\$($file.Name)
Je to zakladni přikaz já uvádím pro ps protože ma hromadu dalšich variant ktere jeinak nemaš - porovnej a smaž duplikaty
porovnavaní může mit různé parametry,od nazvu,velikosti po hash,atd..
http://powershell.com/cs/blogs/tips/arc ... files.aspx
porovnani dle hash a smazani
http://poshcode.org/2617
Kód: Vybrat vše
kompletně duplicitní soubory nebo podsložky v určité složce? Mám složku plnou písniček v různých složkách podle typu a od koho jsou, ale spoustu jich tam mám 2x a přitom se jmenují jinak.

Nezapomen že stejna pisnička - ktera se bude jmenovat jinak,bude mit jinej hash,velikost se bude lehce lišit i když minimalně tak prostě i když je to stejna pisničky nikdy a pro nic nebude stejnej soubor.Jinaj nazev - nevadí pokud sedí hash.
Jinej hash,jinej nazev - prostě a jednoduše to neni stejnej soubor.To že je to stejna pisnička s tim nema nic co společnyho.
Pokud splniš ten zakladni předpoklad nezapomen že je rozdil porovnej obsah dvou složek a smaž duplikaty a porovnej obsah složky a smaž duplikaty.
Pro variantu dvě - obsah složky,nikoliv složek, je mnohem lepši než porovnej a smaž přikaz WATCH folder - hlidej obsah a smaž duplikat,nadefinovat jakej duplikat nechceš - starší variantu souboru většinou,nadefinovat pro sicher rezervu třeba 2 dny kdybys nahodou zjistil že starši variantu duplikovanyho buhviproč potřebuješ,strčit do planovače nebo do profilu ps.Když to bude v profilu tak se o to nemusi už člověk starat uplně stejně jako když je to v planovači.Mam tak nastaveny pro bordeliozni složky kam posilam mišmaš a nechce se mně hlidat jestli ho nestahuju nebo nekopiruju tam podruhé.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DuckDaffy 27. 6. 2014 21:15

Nejrychlejší a nejkvalitnější čistící nástroj pro Windows je FORMAT. :)
Ne, teď vážně, tyhle blbinky jsem používal naposledy na Windows Me, od té doby je to ztráta času... Reinstalace je kulomet, teda jistota.
Pracuju na tom... i když to tak nevypadá. :-)
DuckDaffy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RadekMatuska 28. 6. 2014 09:58

Osobně používám vícero programů, při rozumném používání (a třeba dělání záloh, což každý slušný program nabízí) se nemůže nic stát. Zajímali by mě skutečné důvody této štvavé kampaně proti podobným programům, jakoby naopak ne používání podobných programů, které mohou pomoci s kondicí Windows, ale naopak hon na podobné programy jsou dnešní mánií.
Sám používám jak CCleaner, tak další vedle toho CleanMem a ani toho "proklínaného" Tune Up se nebojím, chce to mít rozum...
RadekMatuska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JakubCh 28. 6. 2014 11:17

JAK zvýší kondici Windows? Rozveďte to.
Absolutně nijak, to je ten základní fór, jde o placebo. To módní "čištění registrů" totiž NEMÁ na "rychlost" oken absolutně žádný vliv. Absolutně žádný.
Pomoci může u plotnových HDD defregmentace (je ve Windows a NEMÁ smysl používat jiný nástroj). O TRIM u SSD se ani nezmiňuji, na moderních OS (ne pravěká XP) se user nemusí o nci starat.
Nástroj "Vyčištění disku" opět obsahuje Windows a pro neznalého stačí až nad hlavu.
Pokud si někdo systematicky nesviní systém různými toolbary, neinstaluje každý týden kupu hnoje, PC je i po 3 letech ve stejné kondici, jako v den instalace. Mám taková PC v rodině, vím o čem mluvím.
Tyhle super-hyper-power-ultra čističe můžou pomoci tak leda někomu, kdo má ve svém PC neuvěřitelné mrvník, nainstalovánu tunu volovin, které nikdy nepoužije a které "musel mít", nebo jejichž instalaci potvrdil při instalování něčeho jiného (ono bezmyšlenkovité klikání "další", "další", "další"). Pak tyhle ulitky částečně zaberou a část svinstva "uklidí", žel ale za cenu, že systém je stejně taková malá zombie a jediná cesta, aby vše bylo 100% jak má, je čistá reinstalace.
Není měsíc, abych takové PC někomu "neléčil", již řadu let.

Tak, a teď bych prosil rozvést to zlepšení kondice systému.
JakubCh
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 28. 6. 2014 11:22

co přesně si představuješ pod "kondicí windows"?

tyhlety mazací aplikace NEPROVÁDÍ naprosto žádnou sofistikovanou opravu, zkrátka a jednoduše jenom mažou, ať už větve v registru nebo soubory...

a teď přichází ten zlatej hřeb sobotního odpoledne: ikdyby ti registr nabobtnal do dvojnásobné velikosti a na disku měls gigabajty nesmyslných temp souborů, na výkonu systému se to naprosto nijak neprojeví...

takže se tady nevede žádná kampaň proti nějakým aplikacím, naopak, vede se tady kampaň za nastolení otázky, zda má vůbec smysl takový aplikace používat nebo jim věnovat publikační prostor, když ve skutečnosti jejich jediným alespoň měřitelným dopadem je uvolnění obsazenýho místa na disku...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JakubCh 28. 6. 2014 11:34

Přesně tak, je úplně jedno, jak velký registr je :) Ale nevysvětlíš.
EDIT: tyhle ulitky poskytují ještě jeden "bonus". Přinesla mi kdysi jedna kamarádka noťas, koupila se net od O2, 3G. USB modem. Pár let zpátky, tehdy to docela "frčelo", nějaká ta akce na půl rok či jak dlouho, nevím, není podstatné.
No a modem nešel nainstalovat. Tedy šel, ale v síťových připojeních stále nic, maník na pobočce O2 z toho byl prý zoufalý, tak šla za mnou. Na co jsme přišel, byly tam bájné TuneUp (ať shnijí v pekle!), které proskenovaly při prvním spuštění procesy a následně neznalý uživatel odkliknul zakázání sítových služeb, které TuneUp vyhodnotily jako nepotřebné. Stačilo manuálně zapnout a vše jelo.
Takto fungují tyhle sračkoidy, teoreticky opravdu systém lehce urychlí třeba tím, že povypínají veškeré dle nich "nepotřebné" procesy a služby. Prakticky -znalý uživatel si je vypne i bez tohoto svinstva, neznalý se v tom nemá co hrabat. Pak to *****í průserem, něco nefunguje a nebí se proč atd. A nechat výběr toho "nepotřebného" na těchto velmi chytrých softech, to je úplně o hubu :D

EDIT2: potěš koště, slovo "s m r d í" živě zablokuje...kam ten svět spěje :D
JakubCh
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RadekMatuska 28. 6. 2014 17:07

Sám poznám zlepšení chodu systému, prostě bez rozumného používání, tedy ne jen klikáním mohou posloužit a ano myslím si, že je poznat i smazání zbytečných větví, či zanesených registrů. A o placebo nejde, to spíše u samotných nástrojů systému (jak tzv.- čističe, tak nekvalitní defragmentace atd). Spíše mi napiště čím škodí rozumnému uživateli. Už jenom pro ulehčení "čištění" jsou dobré - ale hluchému je těžko cokoliv vysvětlovat. opakuji já jsem s nimi spokojen.
Jen blázen - tedy "klikač" zruší síťové služby, ale to není o dotyčném programu nebo ano?
RadekMatuska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 28. 6. 2014 17:55

Kód: Vybrat vše
že je poznat i smazání zbytečných větví, či zanesených registrů.

Jak zanesený,větev?čim zanesenych?konkretně?konkretni vystup ve smyslu jak by ho mněl technicky založený člověk dát - šamany neberem..Pořad čekam na jedineho zastance těchto udělatek který ukaže že zaklady spravy systemu windows mu nejsou cizí.
Tím se vracím k vyzvě
Kód: Vybrat vše
Nikdy ale nikdy jsem jednoho jedineho zastance napřiklad tune up neslyšel že by řekl jak funguje volba XYZ že opravdu ví kde se nachází alternativa v systemu kde lze totež realizovat.Jednoho jedineho jsem neslyšel že by popsal algoritmus nebo že by měl o něm větši potuchu než že ma ikonky,na něco klikne.Většinou se spiš zasměju když zjistim že uživatele ani netuši co za služby sebou tahne.Takže prosím - fakt rád uvidím jednoho jedinyho uživatele těchtzo udělatek kterej ukaže že umí s planovačem,umí do něj vložit dejme tomu blbost typu delete temp,starši než dva dny pouze,spust po startu,silent,s opravněnim - nebo nezavisle na přihlašení..zajima mně to jenom z jednoho důvodu - jestli obhajci tune up a těchto kravin obhajují program,obhajují ty uživatele kteři jsou neznalí,ti ale žadnou obhajobu nepotřebujou - těm je toto egal šumafuk...Nebo jestli prostě obhajují sami sebe že tyto blbosti použivají.Jde to zjistit jednoduše - pokud umí oba způsoby může s ním byt nějaka diskuze o něčem..Má s čim porovnavat.

Trčii ta vyzva tam už nakou dobu - že by nikdo ze zastanců si nenechal ujit možnost ukazat že opravdu ví a umí aspon ten zaklad zakladní prazakladní?
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků