Internet přes mobil

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod bob_rik123456 25. 6. 2014 07:08

Zdravím,
prosím Vás mám telefon s Windows phone a koupil jsem si tablet ASUS MeMO Pad 10 ME302C s Androidem. Mám problém se sdílením internetu přes mobil - siť se zobrazí, ale nejde se připojit. Nevíte někdo jestli je problém v kombinaci WP s Androidem v tabletu. Nechce se mi pořizovat nový telefon s Androidem jen kvůli připojení na net.
Děkuji
bob_rik123456
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 6. 2014 07:19

Problem je v tom že existuje několik způsobů tetheringu neboli sdilení netu - naštěsti ůžasné WP jak je jejich tradicí umí ten nejpitomější.Takže wifi-hotspot děla podobně jako to uměl mam pocit symbian..
Jsou to bohužel sitě typu ad-hoc,pokud nebyla změna v posledni aktualizaci tak je to ad-hoc,nikoliv klasickej wifi hotspot.Jde to pošefovat ale řekl bych mimo rozsah tohotoo fora - ověř je li to ad-hoc a pokračuj na specializovany forum,musel bych vypisovat celkem mnohostrankovej navod zavislej navic na proměnych o kterych ted nevím nic jak je to na tvojí straně.
Je nutny root - to snad problem není a par přikazů - adb - konzole, adb už pro leckoho problem je.Ovladač a env spravně,maš li tento základ tak jak ma byt je to na 5 minut jinak budeš muset nastudovat zaklady.
Ještě mně napadlo že hodně lidi použiva root explorer nebo es file s root přistupem..
soubor wpa suplicant puvodni zazalohuj do PC a nahrad ho upravenym - někde se válí napřiklad na XDA,ja to tak mam roky takže už nevim kde tam přesně je v kterym vlakně.cesta je každopadně system/bin/ wpa_supplicant tam ho root explorerem vidíš
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Xenik 25. 6. 2014 08:22

Pokud vím, tak windows phone nedělá wifi síť ad-hoc, ale wifi hotspot. U nás není problém s žádným zařízení (pravda, nemám android tablet, ale jiné android telefony no problem). Zkus jiné zařízení které by se připojilo jako klient, zkus jiné zabezpečení, změnit název wifiny atd. S mojí lumií 920 neměl nikdo nikdy problém a to už bylo minimálně 50+lidí/zařízení za ty 2 roky.
Xenik
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 6. 2014 08:22

wifi hotspot nijak nevylučuje že typ je ad-hoc,moje rada pokud o tom nic nevíš nerad...spousta androidů ma tototiž wpa-suplicant přizpůsobenej i pro tuto prasečinu - cyanogen mod romky napřiklad všechny..
Klidně se můžeš podivat že wp dělalo ad-hoc není to žadny tajemství,mimochodem všimni si že piše mam wp telefon,nikoliv Lumii tua tu...Lumie měly velkou aktualizaci řešicí mimochodem problemy s tetheringem,v wp8.1 se přidavalo wpa-2 enterprise - už se připojí i tam kde zbytek světa :-) ..někdy,dalši a dalši věci kolem sití kde wp je tragickej..
My jsme se wp museli zbavit kvuli blbosti že do aktualizace neuměl VPN ani static IP.Pokud ma zařizeni ala některej model co zamrzl na WP8 tak problemů kolem sití je tam hromada - o 7.8 ani nemluvě.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 25. 6. 2014 09:49

Mám Nokii Lumia 1320 s WP8.1 (PfD) a LG F6 s Androidem 4.1.
Sdílení internetu mám odzkoušeno oběma směry a funguje.
U symbianu s tím problém byl, ale šlo to řešit připojením přes Bluetooth pomocí aplikace BlueVPN https://play.google.com/store/apps/deta ... om.bluevpn
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 6. 2014 10:03

Jasně ja se ale bavil o WP což je kapku rozdil,s tvoji Lumii by ses ovšem napřiklad u nas v praci nepřipojil ještě před par dny a to fakt potěší když maš takovej telefon v ruce,švihnout s ním o zem :-)..V podstatě aspon zakladni problemy sítí řešil posledni update,Lumie maji navic pořešene i někktere věci který ostatní neštastníci s WP nebudou mit pořešený pravděpodobně ani na svatýho dyndy.
Bluevpn jinak je z nouze ctnost,nebo spiš řešeni ktery neni nejvhodnější - wpa_suplicant je prace na 5 minut a to z těch 5 minut budu 4 a půl minuty pít kavu.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob_rik123456 25. 6. 2014 17:47

Já se moc omlouvám, ale popisku vašemu nerozumím uživateli OOOOOOOOOO:( Já tozkusím s novějším mobilem s WP 8.1 a uvidím snad to půjde.
Díky
bob_rik123456
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 25. 6. 2014 17:56

pokud je moznost wp 8.1 je jednoznacne plus uz kvuli opravam bugu,viz popis aktualizace.obavam se ze ale komu neni jasnej rozdil mezi infrastructure atd tak mozna dela absolutne trivialni chybu a obe zařízení jsou v tom nevině.hodně dobry je napriklad nepopsat o jaky zarizeni jde ono popis mam telefon s wp,no nevím..wp je i napriklad 7.8
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bari007 26. 6. 2014 17:24

Telefon s WP8 mám od GDR1 až po současné WP8.1 a při připojení na firemní Enterprise síť (WPA2-Enterprise/AES) jsem nikdy problém neměl.

Asi mi Microsoft posílá jiné verze systému, na kterých fungují i věci, které ostatním nefungují...
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 26. 6. 2014 18:09

ne neposílá mrkněte od kdy je pro enterprise podpora pro wp a hlavně zkuste rozklicovat pismenka...hint 3
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků