Které cloudové uložiště je nejlepší?

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod akira.uzai 7. 7. 2014 13:43

Pety píše:Pro synchronizaci mezi počítači OneDrive, pro vzdálenou zálohu fotek mega.co.nz (zálohy dělám ručně, nestojím o dalšího neustále běžícího klienta).



Nevýhoda OneDrive pro synchronizaci mezi počítači je to, že nemá nativního klienta pro všechny OS. A při nahrávání souborů do OD nejde nastavit možnost přeskočit ty soubory, které tam už jsou. Nabízí jen přepsání nebo nahrání pod jiným jménem.
あきらうざい
akira.uzai
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Miromex 7. 7. 2014 13:45

NSA to istí :-D
Miromex
Junior

Odeslat příspěvekod eLzyx 7. 7. 2014 13:58

bartmann píše:U Google není nutné používat gmail.com, můžete mít Google Apps na vlastní doméně. Já osobně používám Google a občas laboruju s Dropboxem

placené ...
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladan500 7. 7. 2014 15:22

Pro dokumenty Mega a dříve Box (a ještě dříve SugarSync). Na prvních dvou mám 50 GB, což je zaplněno ze 70%.
Zbytek (jako filmy, méně důležité až nedůležité věci, které ale stejně chci někde mít, jsou v číně, jak už bylo psáno - YunPan).

10 TB opravdu nejde tak rychle zaplnit... ovšem pro nově registrované (i ty dříve) je omezení nahrávání 6 GB/den - u mě to utínají tak po 3-4 :( Jinak fajné a zdarma
vladan500
Junior

Odeslat příspěvekod antonin.chadima 7. 7. 2014 15:46

za uvahu stojí owncloud. muzete ho provozovat privatne ve sve firme nebo na vem pocitaci s pripojenim na internetu a verejnou ip nebo jako sluzbu primo od owncloud. zaroven umi projit cloudove prostredky i ruznych reseni tretich stran napr. dropbox atd....
antonin.chadima
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kuba77 7. 7. 2014 15:56

vladan500: no aby to časem nezrušili/nezpoplatnili. Na sbírku filmů jsem používal Yunio.com, které nabízelo 1TB zdarma a po asi půl roce mého používání se rozhodli službu zpoplatnit, takže jsem > 200 GB dat stahoval zpátky.
kuba77
Junior

Odeslat příspěvekod -Bambulka- 7. 7. 2014 16:29

Mám OneDrive, DropBox, Copy, Box, a Google Drive. Box díky 50 GB používám na objemné soubory a zálohy CAD projektů, a z ostatních nejvíce Google Drive. Z mobilu se mi tam automaticky hrnou fotky, když připojím foťák tak je to větší oser, ale to jsou fotky v podstatě jen z dovolené a jednou za rok to přežiji. Používám to i na sdílení dokumentů a větších souborů. Copy jsem si moc neosvojil a k OneDrive jsem zatím taky nenašel cestu. Hlavně protože, že mám X fotek už na Google a OneDrive mám až teď teprve půlrok co mám Win8 a migrace je nepříjemná snad všude.
SONY VAIO Fit15A Multi-flip, i7-4500U, GeForce GT 735M 2GB, 16GB RAM, 256GB SSD, 15" 2880×1620 touchscreen, Windows 8 64bit -> CAD aplikace, 3D modeling, grafika.
Phone SONY XPERIA T. ß
-Bambulka-
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod blacksvk 7. 7. 2014 16:31

Pouzivam dropbox a copy.
keby ste chceli naviac 5gb miesta zadarmo na copy, mozete pouzit moj referal: https://copy.com
blacksvk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 7. 7. 2014 16:39

akira.uzai píše:Nevýhoda OneDrive pro synchronizaci mezi počítači je to, že nemá nativního klienta pro všechny OS. A při nahrávání souborů do OD nejde nastavit možnost přeskočit ty soubory, které tam už jsou. Nabízí jen přepsání nebo nahrání pod jiným jménem.


Samozřejmě všechna ostatní úložiště klienta pro všechny OS mají, že?

Pro mě je rozhodující, že OneDrive má ty klienty, které potřebuji. A na verzování souborů mají Windows jiné mechanismy, než ruční určování, které soubory přepsat novějšími a které ne.
Pety
Junior

Odeslat příspěvekod kuba77 7. 7. 2014 16:46

Nejvíc používám Jottacloud a Wualu. Trochu ještě Dropbox (pasivně, jen co sdílí se mnou ostatní), owncloud a wedos disk. Jen škoda, že Jottacloud nemá zatím klienta pro Linux, ale na něm se snad pracuje.
kuba77
Junior

Odeslat příspěvekod Rumlik 7. 7. 2014 16:49

Za mě OneDrive. Integrace do Windows, Windows Phone a nově vlastně už i automatická synchronizace fotek apod. u iOS a Androidu.
Bezplatné "Office" součástí OneDrive/Outlook.com. Dobrá manipulace se sbírkou fotek a velmi dobré možnosti sdílené.

Docela velmi dobrý cloud je i Copy.com. Už je z toho důvodu, že jak rozdával GB za sdílení, mám tam asi 1TB :P a to napořád.
Rumlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 7. 7. 2014 16:52

seš si jistej že na pořád ? 8-P
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rumlik 7. 7. 2014 16:54

je to už snad rok a pořád to mám :) navíc za ten 1 rok jsem ušetřil celkem dost peněz za cloud (mám ho jako smetiště záloh, firemní věci atd.)
Rumlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladan500 7. 7. 2014 18:02

kuba77 píše:vladan500: no aby to časem nezrušili/nezpoplatnili. Na sbírku filmů jsem používal Yunio.com, které nabízelo 1TB zdarma a po asi půl roce mého používání se rozhodli službu zpoplatnit, takže jsem > 200 GB dat stahoval zpátky.


Na yunio jsem si založil účet, když ještě bylo free. Když jsem prolézal základní podmínky, hned mi z toho vzešlo, že je to "free trial" a že to zpoplatní (naznačovalo to více stránek). Myslím, že 360Cloud zpoplatňovat nebudou a když jo, tak hold stáhnu zpět.
vladan500
Junior

Odeslat příspěvekod X-Lorrien 7. 7. 2014 18:17

Ve výsledku jsou nedokonalé všechny. Používám DropBox, OneDrive i Google Drive najednou. DropBox je hlavním úložištěm, mám tam 50GB, následuje OneDrive, které mám přímo ve Windows a je propojené s firemním notebookem. Pro spolupráci na projektech mimo práci používám Google Drive. Problém je, že nelze mít jednu službu na více použití, tedy ideální by bylo, kdybych měl v PC 3 x jednu službu - Na soukromé využití, na pracovní využití a na soukromé pracovní využití (kde i ostatní znají přihlašovací údaje). To bohužel v základu ani jedna služba neumožňuje.
X-Lorrien
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků