USB 3.0 - po restartovani PC USB neexistuji

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Yang15 9. 11. 2014 11:52

Ahoj, u společnosti CZC jsem si zakoupil PC a stále řeším problémy (nejčastěji s USB). PC jsem zakoupil 28.8. a dodnes to pořád není ono a už mám 3. verzi PC.
PC je složeno s pomocí zde na foru. Abych zde nerozepisoval celý velmi dlouhý příběh, přeskočím rovnou k aktuálnímu problému s USB 3.0.

nyní mám desku MSI 970 Gaming. OS - Win 7 Pro 64bit.
mám problém s detekcí všech USB 3.0 portů (=2x na zadním panelu desky + 2x vpředu na case), tzn. že mi nejde cela "technologie" USB3.0.

Problém však je, že USB3.0 jednou jdou, a jednou ne. Konkrétněji je to tak, že zásadní je restart či vypnutí PC. Jednou po restartu/vypnutí USB jdou, jednou zase ne. Je to nahodné, zatím jsem na cyklus nepřišel.

Když ale PC vypnu, otevřu bočnici case a fyzicky sahnu jen na plíšek/obal USB3.0 na desce, pote zavru PC, zapnu, tak jsou najednou detekovány a i ty v předu na case.. po pár restartech však zase USB zmizi a s ním i ty na case -> vypada to na kontakt jenže (viz PS na konci příspěvku)

2) když USB nevidi systém, nejsou ani v BIOSU - nemam moznost je vybrat pro boot.

3) když fungují, vidí je jak systém, tak i Bios.

4) když USB 3.0 nejdou, nejdou všechny USB 3.0 (= jak přímo na desce, tak i na case) - což je divné

5) ve správci zarízeni jsou i nejsou videt ovladače (viz foto v příloze)

Dulezite: mám pouze nainstalovany system, chipset ovladace, grafiku, network a zvukovku => proste holá systém.. už v tomto stadiu (i hned po instalaci Win 7) jsem narazil na problem s detekci. Všechny výše uvede ovladace jsou stazene poslední verze přímo ze stránky výrobce desky: http://us.msi.com/support/mb/970_GAMING.html#down-driver&Win7%2064



PS: nutno přečíst!!
jak jsem hned na uvod psal, mám již 3. verzi PC (= 3x uplne nová deska + 3x nový CPU).
Pokazde složen a odzkoušen v CZC, po příjezdu od Liberce (=domů) jsem všal narazil na problémy.

v1) poprve jsem mel desku AsRock Z77 Fatality Profesional-M + CPU XeonV3 - 1230V2 - zde jsem resil problem s USB 3.0 pouze na driverech ASMedia (2x USB)..ostatni USB3.0 (4x) na desce + 2x na case fungovaly.
Pro převezení PC do Příbramy i Prahy na CZC však USB od ASMedia vždy fungovali, ale zjistili problem s CPU, CPU mi vymenili za novy kus. Jen u mě doma USB od ASmedia nefungovaly. A to se pouze PC převezl, žádné změny SW ani HW se nekonaly.
Po dlouhém měsíci mi to CZC nakonec uznalo, jelikož jsem měl s sebou i video důkaz a zmínil jsem se o soudním znalci.

v2) po výmeně jsem dostal desku Gigabyte GA-Z97-D3H - Intel Z97 + CPU Core i5-4570 - opet slozeno a odzkouseno v CZC. Po prijeti domu jsem hned po zapnuti narazil na problem se zapinanim PC. zapinal se ve smyčce (= po zapnuti nabehl do Biosu, PC se vypnul a po cca 3s se sam zapnul a nabehl jak mel = zapnul se vždy na 2x), udelal jsem reinstal win7, aktualizoval Bios, proste všechno a stejne problem se smyčkou nezmizel. Chod PC byl vsak v poradku a stabilni. - v CZC mi řekli, že je to vlastnost desky Gigabyte, tyhle smyčky. Tak jsem to neresil a PC jsem doinstaloval a vesele používal dal. ZDE MI VSECHNY USB porty (vč. USB 3.0) fungovali bez jakehokoliv problemu!! .. problem pouze s tou smyčkou.
Jenže po 3 dnech se PC zacyklil uplne a uz nenabehl a takto se to dělo obden.

Jel jsem tedy opet do Prahy a byla výměna č.3

v3) nyní (od uterka) mám desku MSI 970 Gaming + CPU AMD FX-8320E, vyměnil jsem i zdroj za Seasonic S12G-650 - opet slozeno, odzkouseno, aktualizovan Bios primo v CZC. Doma jsem udelal jen reinstal windows7, vse nainstaloval a bylo vse v poradku, jelikoz jsem nemel cas, udelal jsem jen instalace systému a ovladacu, odzkousel a vse bylo v pohode (chod, usb, vse jelo). Az ted o vikendu jsem se dal do doinstalace PC dle svych potreb a po pripojeni flashky do USB 3.0 jsem zjitil, ze najednou nefunguje.. tak jsem to chvili testoval, ale jelikoz to neslo, udelal jsem znova reinstal win7, instalace chipset, grafika, sitovka a usb.. jenze ty nesly.. pak najendou sly, tak se instalce provedla, ale po par restartech už zase nesla.


Závěr: pořád to vypada, že je proste vadná deska (kontakt na desce), kdyz to jednou jde, a pak hned zase ne.
Jenže aby byla 3. deska vadná, tomu se mi nechce veřit! Takovou smulu mít už nemuzu.


Nevíte nekdo, co s tím?

Našel by se nekdo, kdo by měl dnes odpoledne čas a pomocí Skypu a TeamViewru by to zkusil se mnou vyřešit?

Děkuji mockrát
Přílohy
usb3_nejdou.JPG
usb3_jdou.JPG
Naposledy upravil Yang15 dne 9. 11. 2014 16:59, celkově upraveno 1
Yang15
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 9. 11. 2014 11:55

3. reklamace stejné závady > vrať to výrobci.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Yang15 9. 11. 2014 12:01

no tohle je prave nereklamovany.. ja mam 3. reklamaci PC a pri kazde reklamaci mi dali novy kus uplne jine desky a prave u kazde desky mam nejaky problem. a to mi nejde do hlavy, ze 3. deska, od jineho vyrobce, uplne jina architektura, ze budu resit porad nejaky problem.

EDIT: a co je vubec zajimave, ted mi USB zase nesly, ani po vice resartech, tak jsem PC vypnul, otevel, sahnu na zadni USB3.0 port (lehoucce zatlacim), opet zadelam bocnici, zapnu PC, USB3.0 najednou jdou.. to mi hlava nebere
Yang15
Junior

Odeslat příspěvekod soban 9. 11. 2014 14:23

Co tě hlava nebere kdoví zda tam daly nový MB a nedaly nějaký co někdo vrátil! (Odkud údajně ten nový kus vzaly nevíš zda už nebyl použit jedině že by před tebou rozdělaly originál blombu pokud ji krabice či sáček s MB má.)

Pokud USB nedetekuje už bios tak se s ovladači nemusíš instalovat či zasahovat do OS, pokud je USB na MB musí být detekované biosem pokud je zapnuté v biosu.

Nebude zrada ve skříni? Nějaký skrat s MB a jak na to zatlačíš tak se to přeruší? (Krytka na konektorech USB dře nějakým výstupem někde po MB a pod...)

Jinak reklamoval jsi snad celý PC? Takže je to 3 reklamace není co řešit odstoupit od smlouvy a vrátit peníze a nakoupit a postavit PC u solidní firmy.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yang15 9. 11. 2014 14:43

skřín mam Fractal Define R4.

Zkrat, netusim, ale vsiml jsem si, ze to namontovali na min distancnich sloupu, nez ma deska der. ovsem ty sloupky chybi presne na druhe stane desky (= u RAM, SATA).jinak zkratu jsem si nevsiml, ale je pravda, ze by to mohlo byt, kdyz to pri zatlaceni do restartu funguje.. zkusim tedy PC rozdelat a desku dopodlozit sloupky.

Pri reklamaci tech veci meli vzdy cele PC a prave bylo technikem odzkouseno.. Kdyz bylo v Pribramy, technik mi posilal screeny primo z Biosu, ze jemu vse funguje, ovsem jakmile mi DPD privezlo PC, me uz to neslo.. ale tohle už mám za sebou, takže to resit nemusim.

Co se tyce desek.

1) asrock byla nova, jelikoz 1. montaz jsem delal sam.
2) gigabyte byla taktez nova, jelikoz jsem ji sam v Praze ve sklade vyzvedl a donesl ji nahoru technikovy.
3) MSI.. zde nevim, protoze ji brali rovnou oni, ovsem v krabici mam jak obal, tak i SATA kabely byly v puvodnim obalu, i nalepky apod.. Krabice je neporusena a ten "zobacek" je neopotrebovany (malo ohybany), takze bych rekl, ze je opravdu nova.


Co se tyce toho kontaktu, zkusim to tedy dopodlozit a uvidime.. ale jak vysvetlis, že tahle vada plati i na USB pro predni panel? na předchozich 2 deskach předni panel vzdy fungoval. USB3. konekto z case je pripojen na desku vedle pinu pro HW tlacitka. Coz je skoro naprc daleko od USB na zadnim panelu desky. Takze kdyz nejdou zadni porty, jaktoze nejdou i ty predni? a kdyz "prerusim ten zkrat" (pokud tam je) na zadnim panelu, jakkože fungují i prední? kdyz jich si vubec nevsimam..
Každopádne v BIOSu jsou USB vsechny povolena.. zde zadny zasah nebyl. jen zkontrolovano
Yang15
Junior

Odeslat příspěvekod soban 9. 11. 2014 16:20

Prostě vytáhnout na stůl a skoušet na stole!

Funguje vždy ANO pak je zrada v montáži a třeba přijít na to kde.

Taky blbne pak je vadná MB a reklamace. Desky jsou vícevrstvé a pokud se něco prohne může tam být špatný kontakt.

Pokud máš kovové sloupky skontrolovat zda se nemůže dotknout ničeho jiného když se to smontuje, zda hlavička šroubku se nemůže něčeho dotknout.

Měl jsem MB kde kolem díry byly spoje tak blízko že byly pod hlavičkou šroubu - tak jsem pod hlavičku dával nevodivou podložku (i když jsou spoje kryty lakem). A pokud tam nemusel být šroub tak jsem dával plastovou nožičku.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yang15 9. 11. 2014 16:30

tak jsem vyndal desku, okoukal jsem ji, vse se, nic se nevrkla. Namontoval jsem ji zpet, vsechno pripojil a zapnul PC.
USB3 šly.
Dal jsem restart a pak rovnou z prihlasovaci obrazovky jsem dal znovu jeste 2x restart. Po 4. nabehnuti, jsem se prihlasil, podivam se do spravce a USB3 tu nejsou.

EDIT: tak jeste jeden poznatek, Vypnul jsem PC na 5 minut, a zase zapl a USB tu jsou. Tzn je nejspis muzem v klidu vyloucit sahani na porty a tim padem i zkrat. Takze restart PC za vsechno muze.
vyzkousel jsem znovu, zapojil flashku, restartoval PC, USB nikde. Vypnul jsem PC a flashku nechal pripojenou. Po zapnuti USB nesly. Vypnul jsem PC, odpojil flashku, zapnul PC a USB jdou.

Tudíž bych tedy mohl prohlasit, ze problem je v restartu PC, jelikoz z vypnutiteho stavu PC, USB jdou, pri restartovani PC, USB zmizi.
(to vse bohuzel plati i pro BIOS)

EDIT2: tak jsem USB odinstaloval, opet nainstaloval, vse probehlo v poradku, chtelo to restart, a ted uz nejdou ani po vypnuti/zapnuti, jsou uplne fuc
Yang15
Junior

Odeslat příspěvekod soban 9. 11. 2014 18:32

Panebože co pořád řešíš s nějakýma ovladačema?

USB musí být vidět už v biosu bez spuštění jakéhokoliv OS, pokud tomu tak není je někde zrada v HW a nebo biosu a tu třeba najít.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod milsimr 9. 11. 2014 19:21

Vrátit prodejci, odstoupit od smlouvy. Nakoupit znova (kvalitní komponenty) a poskládat si to doma sám. Protože, co si člověk sám neudělá.......
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod soban 9. 11. 2014 19:35

To jsme mu už radily vrátit vzít peníze a nakoupit u poctivého prodejce.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yang15 9. 11. 2014 19:39

Takže mi chcete říct, že CZC není poctivý prodejce a že během 2 měsíců, jsem od něj koupil 3 úplně nové základní desky (od světoznámých značek) a všechny 3 byly/jsou vadné?? To se jako můžou prodávat vadné desky a já mám takové štěstí, že jsem koupil vadné hned 3ks?
(jako ne že bych nebyl rád, jelikož to alespoň dokazuje, ze je vada opravdu v HW a ne mezi klávesnicí a židlí)

PS: jaky je dle Vás poctivý prodejce?
PS2: co je na MSI 970 Gaming nekvalitního? byla mi doporučena zdejšími uživateli
Yang15
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 9. 11. 2014 20:18

Za sebe CZC nepovažuji za nepoctivého prodejce. Zkušenosti s nimi mám (až na jeden incident) dobré. Jde spíš o to, co si člověk kupuje.

Yang: Vrať sestavu, vyprdni se na cernakusovo původně navrhovanej Xeon a vem něco takovýho http://www.czc.cz/834h0m2jr6i8s9e6mndiab1np7/seznam - kup to na díly, poskládej si to doma.

Pokud chceš místo R9 290tky, která v tomhle seznamu je tu Nvidii 970, tak stačí vzít 1 TB disk a vyměnit grafiku, rozpočtově by to mělo vyjít.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Yang15 9. 11. 2014 20:59

Koukám, že jsi tedy asi našel moje vlakno v PC sestavach.

Já už ten PC mám stejně 3x předělanej :D

Takže moje aktuální finální verze PC, kterou mám od úterý, je tato: http://www.czc.cz/du7elqo93girtb0594584apeo6/seznam
Po porade s cernakusem, CZC i Python.pem jsem napotřetí zvolil už AMD, jelikož s Intel deskami byly neustále problemy :-/
Yang15
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 9. 11. 2014 21:25

Yang15 píše:tak jsem vyndal desku, okoukal jsem ji, vse se, nic se nevrkla. Namontoval jsem ji zpet, vsechno pripojil a zapnul PC.

Nejde o to, aby sis ji prohlížel, ale zprovoznil mimo case. Projevuje se problém i pak?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Yang15 9. 11. 2014 21:38

to jsem nezkousel :( nemel jsem tolik casu vypletat zdroj z case. :( mam to tam dosti usporadane a propletene a to je tak na pul dne.
Ovsem budu to muset vyzkouset. abych eliminoval ty spoje.

desku staci normalne polozit na stul? nebo musi pod ni neco byt?

a nevis, jak je mozne, ze ty USB 3 jsou propojene s temi ve predu? vzdyt by mely byt oddelene ne?

a hlavne, ty usb po zapnuti PC, funguji perfektne, stabilne, když dám restart, tak zmizi. Kdyby tam byl chybný spoj, tak bych musel s PC hybnout, nebo zmenit neceho pozici.. ale PC stale stoji, pri zapnuti funguji, pri restartu neexistuji. po vypnuti a zapnuti funguji a pri restartu zase neexistuji. Co by mohl tedy zpusobovat restart? vzdyt restart je "skoro" rychle vyp/zap ne? jaky by to mohlo mit vliv na vsechny usb 3?
Yang15
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků