Náhrada za TP-LINK TL-WR543G

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod soban 19. 1. 2015 19:28

Podívej je to staré zařízení s starou normou.

Osobně bych koupil nový TP-LINK TL-WR1043ND je tam rychlejší wifi (n) a pokud chceš urychlit prohlížení můžeš tam nahodit OpenWRT s proxy serverem (ovšem pak by to zase chtělo zvážit zda nekoupit model s větší RAM TP-LINK TL-WDR4300)
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radster 19. 1. 2015 23:02

Díky moc všem za rady. Jde mi o to jak nejjednodušeji se pokusit daný problém odstranit. Zatím mi z toho vychází prostě vyzkoušet změnit router jak píše soban. (objednám ho přes net, a v případě že to problém nevyřeší ho vrátím - i když takové věci mi jdou jinak proti srsti). Koukal jsem na ten WR1043ND a opravdu nevypadá zle. Napadá vás ještě nějaký tip na router v podobné cenové hladině?
Radster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 20. 1. 2015 08:38

Radster píše:Co se týká programu InSSIDer, zasílám rovnou screen z programu.
Takový screen jsem už dlouho neviděl - to bydlíš na samotě uprostřed lesa? :D Jinak řečeno, rušením to nebude.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neradil 20. 1. 2015 12:43

Zdravím.
Předem upozorňuji, že nejsem bůhví jaký odborník.

Takže dle mého je základ pozorně číst.

Radster píše: Mám tento TP-LINK TL-WR543G, ale přijde mi, že kapacitně nějak nestíhá. V jeden okamžik je na něj připojeno asi 5-6 zařízení (2 ntb, 2x telefon, smart tv + někdy stolní pc) a někdy se stane, že stránky se načítají dost dlouho(velká prodleva). V době měření měla přítelkyně zrovna zapnuté Youtube(nějaké songy v 480p). Od poskytovatele bychom měli mít rychlost 14/2 Mb/s Signál po celém baráku v nejslabším místě má 3 čárky z 5.


Nebude problém, že při "měření" se přítelkyně koukala na video?

Protože při dalším měření uvádíš:

Radster píše: Po připojení netbooku HP Pavilion napřímo kabelem je na speedmeteru rychlost 8,2 Mbit/s upload 1,5 Mbit (nikdo teď nic nestahuje) a na rychlost.cz je download 15,4 Mbit/s a upload 1,9Mbit/s .
Na wifi je rychlost teď na speedmeter.cz 7,78 Mbit/s upload 1,5 Mbit/s a na rychlost.cz je download 14,4 Mbit/s upload 1,9 Mbit/s.
Router je nastaven na 54Mbit/s.


Ale to jsou rychlosti od poskytovatele!

vladimir píše:Takový screen jsem už dlouho neviděl - to bydlíš na samotě uprostřed lesa? :D Jinak řečeno, rušením to nebude.


Tak to jsem také ještě neviděl.

Radster: je nějaký zvláštní důvod používat kanál č. 2?

Za další, jaký vysílací výkon máš na WiFi nastaven? Paradoxně maximální výkon může dělat problémy - laicky řečeno, ruší sám sebe.
Vůbec jsi nenapsal, kde jsou zařízení - vzdálenost, počet stěn - stropů kterými musí signál projít, z čeho je ten dům postaven atd.
Bez toho se zde můžeme jen bezúčelně a zbytečně dohadovat, co s tím.

Jinak ještě : náročnost webových stránek za poslední roky výrazně narostla.
Takže jen velmi zhruba. Rychlost připojení 14Mbit/s před 5ti lety stačila "obsloužit" třeba i těch 6 zařízení. Dnes mohou dělat problémy i 2. Pochopitelně záleží na použití.

Jestli dokáže dnes TL-WR543G obsloužit 5-6 zařízení nevím, to by snad věděl nějaký zdejší odborník.
Já si však myslím, že máš "pomalé" připojení na to, jak asi využíváš net. Možná i v kombinaci nějakého zařízení umístěného v místě již slabého signálu - to bývá také zdrojem problémů.
Více info - bylo by dobré se podívat na net, není možno zde opisovat "celé knihy".
Naposledy upravil neradil dne 20. 1. 2015 23:33, celkově upraveno 1
neradil
Junior

Odeslat příspěvekod soban 20. 1. 2015 13:55

On ten 543 dokáže obsloužit 5-6 zařízení, ale problém je v rychlosti wifi 54M / 2 = 27 / 6 = 4,5Mb/s pro jedno zařízení je žalostně málo a když vememe že má jenom 14Mb/s přípojku tak je to tady.

Takže pokud chce wifi chce to ten 1043 kde je N ko takže pokud má zařízení co N umí....tak by se neměly přes wifi vzájemně brzdit a pak bude brzda pouze přípojka od ISP kdy fakt 14Mb/s je na dnešní poměry málo.

Jinak tu 1043 bych bral jenom pro to že má 1G switch a zařízení co můžeš bych napojil kabelem - když to bude třeba NT tak bych kabel vyvedl na stůl a jak budeš dělat na stole tak to do něj zapojil.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hunter21 20. 1. 2015 15:07

To Vladimir:
Ak sa mu prepina rychlost rusenie tam bude, akurat je to rusenie seba sameho odrazom silneho signalu od okolitych predmetov (najcastejsie stena). Sucastne wifi karty su natolko citlive, ze im tie odrazene signaly vadia. Bohuzial sa s tym neda nic moc robit, iba znizot experimentalne vys.vykon, alebo najst vhodnejsiu polohu router-pocitac. Problem nastava ak je tych pocitacov viac. Cely ten ansabel sa ovlivnuje navzajom.
hunter21
Pokročilý

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků