PC-Hry, Fotky, Úprava videa (classic)

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 22. 2. 2015 20:42

Ouch...

FANy v profi LCD jsem uz stihl zaregistrovat. A v nekterych TV bohuzel taky. Bohuzel, no ... jeden zakaznik se se mnou chtel hadat, ze je ULN masina ULN jenom nekdy. Ze monitor rve, a ze ja za to muzu, ze jsem blbe navrhnul ULN masinu.

Jak kdybych zodpovidal za periferie, a nebo je k tomu vubec dodaval...

- - -

AD pneu ... na dalnici ve cca 125km/h kdyz prejedes kus zeleza odpadnuvsi z kamionu vedla a poskakujici po dalnici, pricemz bouchne leva zadni, taky nic moc. O to horsi, kdyz jsi zrovna v kvadru, kravata, bila kosile ... sel jsem do spodniho.

Mrtvoly ... to ta M550? Nekde jsi o tom uz tusim psal.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod F_o_x 23. 2. 2015 10:18

Teda , že budou v monitoru ventilátory, to bych popravdě nečekal :-)
Ale takoví zákazníci věřím, že jsou nejhorší.
Jo s pneumatikama bývá občas "sranda". Týden po přezutí a nákupu nových pneu, mi nějaký bezmozek prořízl dvě pneumatiky těsně u ráfku, aby nebylo možné pneu opravit ...

http://www.czc.cz/asrock-z97-extreme3-i ... 00/produkt
Co myslíte teda o téhle desce, měla by mít 8 fázové napájení a vypadá slušně :-) Já pochybuju, že do budoucna budu provozovat SLI nebo Crossfire, zatím jsem v tom nenašel tak velký přínos oproti jedné výkonější grafice. :-)

edit: případně jsem ještě hledal nějaké levnější se 4+4 napájením a nalezl jsem ještě tuhle http://www.czc.cz/gigabyte-ga-z97x-gami ... 51/produkt
Ale jestli se GB pokazil, tak asi nemá cenu od něj brát desku :-)
F_o_x
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 23. 2. 2015 16:01

Na kazdem MB s neco najde a treba jednim z neduhu Asrock zustava POST prodleva a pro nekoho treba omalovanky (zpracovani UEFI biosu).

Gigabyte byval velkorysy k moznostem, srandy jako ridit nekolik okruhu chlazeni DMI + PWM s 12W s rozjezdem fanu 0.5A na konektorech. To uz je dnes minulost. I Asus mel svoje dny, kdy treba vyresil VRM na spodni strane PCB a vznikala tam takova teplota, ze se to cele smazilo - myslim, ze to byla M5A97 EVO. Gigabyte mel svou chvilku treba u X79, ktere horeli. Osem pravda je takova, ze asi nejlpe odlazene biosy maji porad Asus.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod F_o_x 23. 2. 2015 23:38

Já jsem o biosech u Asusu taky slyšel, ale jako laikovi mi přijde, že mají horší chlazení napájecí kaskády u těch levnějších modelů... Třeba u tohohle modelu se mi ty pasivy zdají takové malé, oproti třeba GB, Asrock nebo MSI
http://www.czc.cz/asus-z97-ar-intel-z97/153283/produkt
Já měl doma kdysi desku od Asus nějakou P5K-SE a ta byla dobrá za tu cenu, nebo aspoň na moje požadavky stačila :-)
Teď jsem jen na vážkách co vybrat pod tu I7, protože mi přijde že každý výrobce má nějakou svoji slabinu, a je jen na uživateli zvolit tu slabinu která mu bude nejméně vadit.

Když bych proti sobě postavil tyto 3 modely z těch levnějších:
http://www.czc.cz/gigabyte-ga-z97x-gami ... 51/produkt
http://www.czc.cz/asrock-z97-extreme3-i ... 00/produkt
http://www.czc.cz/asus-z97-ar-intel-z97/153283/produkt
Tak se mi asi nejvíce zamlouvá ten ASRock a pořád jsem nenašel moc rozdílů oproti tomu MSI dual SLI které stojí o nemalý peníz víc :-) Počítám, že skříň bude chlazená dostatečně, takže i deska snad nebude tak moc trpět na teplotu... Raději o pár dB hluku navíc výměnou za o něco nižší teploty :-)
F_o_x
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 2. 2015 23:44

Mne by zajimalo, proc ma deska takovy privlastek, jaky ma. To pridavne jmeno. Takove ... zvlastni ... v kontextu toho vyberu a i7k.

Je to jako koupim si ojetou A8, ale obuju pneu tu nejlevnejsi Chinu, rozvody a desticky z Polska atd atd. Chytas se, vidis kam mirim, nebo strilim uplne vedle?

Nakonec moje prachy to nejsou, takze ano, muze mi to byt jedno, co si nakonec koupis. Ze ja se vubec snazim. Za chvili ctyri stranky a porad se toci o tom samem. :oboze
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod F_o_x 23. 2. 2015 23:57

i7k jsem koupil kvůli výhodné ceně z druhé ruky. Jak jsem psal v úvodu.
Když to přirovnáváš k té A8, tak bych to spíš viděl tak, že si koupíš nějaké pneu ve střední třídě s rozumnýma jízdníma vlastnostma, ale že nemáš prostě peníze na top modely od Continentalu třeba
Vždyť já neříkám koupit nejlevnější desku co jde, proto taky koukám po chipsetu Z97 a ne levnějších, proto se také pohybuji v ceně kolem +-3 tisíc. Nejsem na úplně nejlevnějších deskách jak ty říkáš. Jen prostě nejsou prachy na to, abych dal do desky 4 tisíce. Já fakt neplánuji nějaký extrémní OC, třeba zjistím, že ten procesor je tak výkonný, že nebudu muset vůbec taktovat... Jen jsem si chtěl nechat rezervu, kdybych se do toho OC pustil ale rozhodně to není tak, že bych nad tím seděl x večerů a zkoušel posouvat MHz a testovat kam až se dostanu :-)
F_o_x
Junior

Odeslat příspěvekod NwT17 24. 2. 2015 08:44

F_o_x: Nevymýšlej co už je dávno vymyšlené. To co Ti tady radí KineCZek a Mople je snad miliónkrát otestované. Pokud by šla Tvá i7 osadit na něco levnější a zároveň to vydrželo OC, tak by Ti to tady kluci poradili/řekli.

Takže co máš udělat? Drž se rady, kterou Ti dali a tím by to pro Tebe mohlo končit. Nechci Tě nijak urazit ale oni opravdu ví co dělají. Vzhledem k tomu kdybys měl alespoň polovinu zkušeností co má každý jeden z nich, dal bys mi za pravdu. Nechci Tě nijak urážet nebo tak něco. Vím, že je to těžké uvěřit někomu koho ani neznáš, ale bohužel/dík tomu tak je.

Já být MOD, uzavřu to tady a je hotovo. F_o_x radu dostal, jak se nakonec zařídí je jeho věc. Pokud koupí jinou desku, která mu OC dlouhodobě nezvládne může "brečet" pouze na vlastním písečku.

Navíc 4770ka Ti na hry bude stačit víc než dost a to i bez OC. Jakou máš/plánuješ grafiku netuším, ty TUNY textu se mi fakt všechny číst nechtějí.
Ignoruješ pravidla/mě, já ignoruji Tebe.
NwT17
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod F_o_x 26. 2. 2015 12:16

Tak nakonec proběhla změna a zakoupil jsem desku MSI Gaming 5. Protože na Alze k ní byla akce, kdy k ní dávají chladič Gelid Tranquillo zadarmo.
Což jestli dám 3200 za desku a 700 za chladič nebo 3,9 za desku s chladičem zdarma, tak mi to přišlo takhle lepší :-)
Jinak toto téma skutečně lze zamknout a všem děkuji za rady :-)
F_o_x
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 2. 2015 13:34

Rado se stalo. U nas se nezamyka... ;)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků