vše online a synchronizovaně?

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod marvays.cz 1. 5. 2015 11:03

Dobrý den.
Řeším problém ohledně synchronizace. . . . používám stolní počítač, Wphone8 a přibude i netbook. Řeším hlavně problém stím, že bych měl rád někde uloženy kontakty a ty mohl nechat zobrazovat jak v outlook 2013 na velkém počítači, tak ve windows phone 8 na mobilu a poté i na notasu. Jak to co nejelegantněji vyřešit?

Snažím se to nějak pochopit a udělat přes službu outlook.com . . . . ze které se mi podařilo brát kontakty v telefonu. ale u velkého počítače to je asi problém.

emaily by byly super, kdybych měl stejně, bohužel nechci měnit moji emailovou adresu za nějaký seznam.cz, outlook.com či gmail.com abych mohl mít vše online. A použít mou adresu v outlook.com už prý stojí peníze. bohužel sem si před dvěma lety koupil plnou office sadu a nechci si kvůli tomu zbytečně předplácet 365.

Nemusí to být automaticky vše zadarmo, ale nechci za to dávat hrozné peníze. Jde mi především o kontakty. emaily bych oželel a mohl zůstat u POP3 technoligie a stahovat pouze do velkého počítače.

Děkuji za jakoukoli radu či doporučení :)
marvays.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CGer 1. 5. 2015 12:23

Nevím to jistě, ale pokud byste se přihlásil na PC s W8 přes váš microsoft účet, mohli by se určité kontakty sesychronizovat. Můžete taky zkusit web, kde by mohla být synchronizace v outlook a kontaktech.
CGer
Junior

Odeslat příspěvekod marvays.cz 1. 5. 2015 12:39

díky za tip. prozatím si koketuju s google. uvidím, jak se to vše chová . . .
marvays.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tichac 1. 5. 2015 12:45

Je to tak, používám Windows Phone 8.1 na telefonu, Windows 8.1 Pro na NB a Windows 10 RP na dalším NB, vše spojené na jeden Outlook.com účet, svého času ještě s LiveCustomDomains na vlastní doméně. Vše se synchronizuje na výbornou, kontakty, kalendář, dokumenty, emaily, fotky z telefonu mám ve mžiku i na NB. Jako doplněk mám Disk Google, ale ten nechávám jen ze setrvačnosti, často se nespojí, zvláště pokud se NB probudí ze spánku, to OneDrive od MS šlape jak hodinky. Jediné co MS podělal je zrušení LiveCustomDomains, nicméně, je stále funkční se stávající konfigurací, ale nejdou provádět změny (nové emaily atd.), ale zatím to stačí, až přestane, budu muset přejít na Office 365 :(
tichac
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eLzyx 1. 5. 2015 12:46

v outlook.com (outlook.cz a jiných) lze stále registroval vlastní email.
Občas to bývá schované, ale jde to.

-- 1. 5. 2015 13:52 --

a spojení s Outlookem 2013 by také mělo být bezproblémové.
když si nastavuješ účet, tak zvolíš ruční nastavení nebo další typy serverů ... další ... zvolíš outlook.com nebo služba kompatibilní s protokolem Exch. AS ... a mělo by to jet
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bespi_ 1. 5. 2015 13:05

Google + W8.1 a WP8.1 v souvislosti se synchronizaci neni funkcni reseni.

Na W8.1 i WP 8.1 je nutne se hlasit stejnym MS uctem. Nasledne je mozne na outlook.com nastavit vybirani posty z vaseho email uctu. Je to nejsnadnejsi cesta k pozadovanemu.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod marvays.cz 1. 5. 2015 13:16

ok. jsem tedy opět na outlook.com přihlášený a snažím se pochopit jak funguje "Přidání účtu pro přijímání a odesílání" . . . podle všeho tam vyplním přístup k mé mailové shránce, která je momentálně na wedosu. A outlook.com bude veškerou poštu tahat přes ni? Jakože se outlook.com stane takoým mezikrokem?

Soudím podle toho, že tam chce zadat pouze pop3 a smtp.

PS: Nevím proč, ale nastavení smtp mi to nechce vzít :(
marvays.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bespi_ 1. 5. 2015 13:54

stmtp pro fungovani netreba vyplnovat. Poskytovatele bezne SMTP omezuji na svou sit a nebo minimalne na ceske IP adresy.

SMTP se dodatecne nastavi v outlooku pokud to je nutne.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Haunter 1. 5. 2015 17:10

Zadarmo Google.

Jinak https://products.office.com/cs-cz/exchange/email

Ale to už je asi zbytečný kanón na vrabce
Haunter
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marvays.cz 1. 5. 2015 17:55

to smtp tam chci dát, aby fungovalo odesílání z mého emailu. aby to nechodil z adresy outlook.com ale mojí. tedy předpokládám, že proto to smtp chtějí.

-- 1. 5. 2015 19:15 --

dobře, pokud se na maily vykašlu, netusším, jak do outlook 2013 nacpu a nastavím kontakty z people.live.com . . . v mobilu se mi to nějak podařilo, ale v outlook 2013 tam vidím neustále jen možnosti nastavení účtu pro email :(
marvays.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eLzyx 2. 5. 2015 01:27

to co jsem psal já jsi zkoušel? To by ti mělo zpřístupnit i ty kontakty z people.live.com
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marvays.cz 2. 5. 2015 07:14

zkoušel jsem to tak napůl. nechce mi to brát pořád to nastavení smtp. tím pádem to nemůžu použít. protože by mi to pořád odesílalo maily z outlook.com a né z mojí adresy :(
marvays.cz
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků