Huawei Mediapad M2 8.0 LTE

Surface a další dotyková zařízení - nejen s Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod xxLubosZxx 3. 10. 2015 09:56

Zdar pořídil jsem si výše zmíněný tablet u Tmobile při prodloužení smlouvy. Všude v recenzích čtu,že z tabletu se dají uskutečnit i telefonní hovory. Mám v něm simkartu a když na něj zkouším volat z jiného telefonu,tak slyším v sluchatku,že ,ale na displeji tabletu se nic neděje . Nemluvě o tom,že na tabletu nemohu najít nikde možnost,která by mi umožnila zobrazit telefonni klavesnici k uskutečnění hovoru. Jak to tedy je ?
Samsung Galaxy S7 Edge
Xiaomi Mi Max
xxLubosZxx
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod m.kv 3. 10. 2015 10:58

A nebude ta Sim jen datová?
m.kv
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xxLubosZxx 3. 10. 2015 11:39

Nene. Simka v jiném telefonu normálně funguje na volani
Samsung Galaxy S7 Edge
Xiaomi Mi Max
xxLubosZxx
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 10. 2015 13:05

Huawei udává, že volání podporují jen vybrané submodely. Je klidně možné, že ten, který prodává T-Mobile, mezi ně nepatří.

Je mezi aplikacemi dostupný Dialer?

Obrázek
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AleshM 3. 10. 2015 14:11

Je to tablet od T-M. Byť neblokovaný, jsou na něm zřejmě drobné úpravy. Tapety, přednastavené APN, možná nějaké fialové aplikace od T-M, co nejdou smazat.

A asi je i vypnutý nebo zrušený dialer, prostě tam neni. Pokud je tam telefonní modul, dá se volat, je třeba dohrát z Google Play nějaky jiný dialer, jsou jich spousty, neni třeba mít ten od Google, co je v Androidu.

Pokud tam je jen modem a ne modul pro volání nebo je softwarově zakázaný nebo vypnutý, tak si nezavoláte. Pokud je jen vypnutý, možná by šlo použít čistou ROM od Huawei, než tu od T-mobilu a tam to může být povolené.

Vypadá to, že T-M má exkluzivitu, taky prodává jen stříbrnou verzi. Ještě je zlatá. Nikdo jiný u nás, pokzd vím, tyto tablety neprodává, krom T-M. Takže jiná verze tabletu mimo prodej T-M, to možná umí. Ta operátorská exkluzivita je dobrá jen pro operátory. Lidem je většinou akorát k zlosti. Ano můžete si koupit něco od operátora dřív než jinde, ale dostanete osekaný zablokovaný polofunkční kus plný balastu a ještě s dlouhým úvazkem a s odůvodněním, že je to levnější, neż odjinud.

Operátoři samozřejmě rádi zamykají volání na tabletech v očekávání, že když od nich máte už tablet, nebudete z něho volat, ale koupíte si od operátora na volání ještě telefon. Stejně tak se vážou modemové SIM k modemům, aby nešly použít v tabletech a telefonech, aby se datový tarif pro tablet nedal použít na notebooku, atd. Řekne se, že tarif pro tablet má pro použití s počítačem malý FUP, protože počítač má vyšší spotřebu dat a brzo by se vyčerpal. Takže operátor Vás chrání, před jeho vyplýtváním na počítači tím, že Vám připojení pro jistotu ani neumožní. Jistě, vše pro zákazníka. Pravý důvod samozřejmě je: pro notebook si kupte dražší tarif s FUP pro notebook.
AleshM
Junior

Odeslat příspěvekod xxLubosZxx 3. 10. 2015 16:31

AleshM je to stoprocentne tak jak to pises. Dialer jsem stahl. Sice jsem zkousel jen jeden,ale nefunguje. Je nejaky zpusob jak to odemknout? I na ukor ztraty zaruky bych byl rad aby fungoval jak ma podle recenzi. I ty vyskakovací logo pri zapnutí docela prudi
Samsung Galaxy S7 Edge
Xiaomi Mi Max
xxLubosZxx
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AleshM 3. 10. 2015 16:59

No jedině pohledat něco na XDA nebo u Huawei, jestli něco je a najít někde postup, pokud to někdo už zkoušel. Buď tam flashnout úplně jinou ROM, CyanoGen, MIUI, pokud pro tento model jsou, je potřeba prohledat příslušné stránky. Jinak vpodstatě je potřeba dostat do toho čistý image s ROMkou, ne od T-mobile, ale od Huawei. Je důležité, aby v tabletu byl GSM modul pro volání, nejen datový modem, jak jsem psal už výše. Je možné, že T-mobile jen zamknul Dialer a smazali ho, ale modul tam je. Je zrovna tak možné, že T-Mobile si nechal vyrobit na zakázku tento tablet úplně bez volacího modulu (= i nějaká mizivá úspora pár pesos za hardware), ale jinak ho Huawei snad vyrábí s ním. Pokud tam neni hardware, ani software nepomůže. Já nevím, čekám na tento tablet ve zlaté a v neT-mobike verzi. T-Mobile má právě jen stříbrnou, to je možná ono.
AleshM
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků